… Endelig er jeg tilbage i Kenya. Efter fire maaneder med arbejde og sponsor-soegning i Danmark, landede jeg for 10 dage siden i Nairobi, Kenya.De foerste dage tilbragte jeg med min kaereste i Nairobi, inden jeg vendte snuden mod Nyeri, byen hvor Children and Youth Empowerment Centre ligger. Fra December ’10 til april ’11 befandt jeg mig i Kenya som volontoer for Mellemfolkeligt Samvirke. Arbejdet foregik paa ovennaevnte center, der er et hjem, under regeringen, der tager sig af foraeldreloese boern, samt i saerdeleshed gadeboern.

Children and Youth Empowerment Centre har 140 boern boende, fordelt i aldre fra 7-24 aar, saa der er nok at se til. Efter at mit ophold endte i marts, tog jeg foerst paa en maaneds backpacker tur, der bl.a. foerte mig til andre dele af Kenya, Tanzania, samt Zanzibar, derefter vendte jeg snuden mod Danmark, for at fortsaette mit arbejde i hjemmeplejen (Rudbaekshoej) for 4 maaneder, indtil jeg den 1.september endnu en gang satte mig ind i flyveren mod Afrika. Denne gang er jeg helt paa egne ben, jeg rejser ikke med nogen organisation og er min egen herre. Det er rigtigt fedt at kunne bestemme helt selv, men det er samtidigt ogsaa skraemmende at vaere helt alene saa langt hjemmefra… Og saa alligevel, helt alene er jeg jo ikke. Sidste gang jeg var her fik jeg rigtigt mange kontakter, gode venner, en afrikansk familie, og saagar en kaereste, hvilket jo i praksis betyder at jeg har nok omkring mig der hellere end gerne vil stoette, hjaelpe og give gode raad, hvis jeg har brug for det.

Mens jeg var hjemme i Danmark soegte jeg en masse sponsorater, bl.a. fra Middelfart Sparekasse, hvor jeg var saa heldig at faa et projektsponsorat… og det bliver ikke noget problem at faa brugt pengene hernede. Paa centeret er der saa mange ting at tage fat paa. Inden jeg kom herned lavede jeg en liste med forslag til, hvad pengene eventuelt kunne bruges til. Listen indeholdt bl.a. nye madrasser, nye senge, nye vinduer og doere, mad, maling, forbedring af vaegge, mure og gulve. Nu hvor jeg er kommet herned indeholder listen kun en broekdel af det der kunne vaere brug for her, der er saa mange ting at tage fat paa, at det er svaert at se hvor man skal starte og slutte. De foerste stykke tid regner jeg med bare at vaere der og “sondere terraenet” og forhoere mig lidt rundt omkring, hvad boernene og medarbejderne mener der skal goeres, hvorefter jeg saa maa traeffe det endelige valg. Jeg regner med at tage billeder af centeret i naeste uge, saa jeg forhaabentligt kan faa uploadet lidt billeder. Billederne vil nok primaert blive uploadet paa min “private” blog: www.josephinesg.wordpress.com, da det er rigtigt besvaerligt og tager lang tid at uploade dem flere steder.

Jeg glaeder mig til at kunne fortaelle mere, nu vil jeg stoppe for denne gang, og begive mig ud i Nyeri by, hvor der fra alle sider lyder trommerytmer, salmesang og praedikener.

I er velkomne til at kommentere og stille spoergsmaal og selvfoelig ogsaa velkomne til at foelge min anden blog. (www.josephinesg.wordpress.com)

Mange hilsner fra Kenya – Josephine Soegaard Groendahl

Skriv en kommentar