Af

Clara Katrine Sydow

Hejsa! Mit navn er Clara, jeg er 24 år gammel og til dagligt læser jeg historie på Aarhus Universitet. Fra midten af januar tager jeg afsted mod Dublin for at starte mit udvekslingsophold på UCD, hvilket jeg glæder mig meget til 🙂

Her ses et billede af the main lake på Campus. Campus er gigantisk, og en tur på 5 km gør det ikke muligt at se det hele.

I Morgen har jeg været i Dublin i to uger. Jeg ankom til University College Dublin sent lørdag aften den 13., og blev indkvarteret på mit dormroom på Campus, som ligger en 30 minutters bustur fra centrum. Tiden er gået hurtig og dagene har været fyldt op med nye oplevelser, mennesker og indtryk. Den første uge herovre var en introduction week for alle de nye udvekslingsstuderende, som netop var ankommet til campus. Og der er virkelig mange af os, for UCD er nemlig kendt for at være fyldt op af folk fra hele verden – og jeg har mødt folk fra USA (dem er der MANGE af), Europa, og Asien. Folk er kommet herover for at studere vidt forskellige ting, og der er også et stort aldersspænd på folk. Alderspændet gør det tydeligt at undervisningssystemerne rundt omkring i verden varierer meget, og det er hurtigt gået op for mig at systemet her i Irland ligger langt væk fra det danske. Herovre går de direkte videre fra High School i en alder af 18 og er som udgangspunkt færdiguddannet med deres bachelor, for de tager ikke en kandidat, når de er 21 år gamle. Derfor er vi som danskere, og dem har jeg lært et par stykker at kende af allerede, en smule ældre.

Undervisningen

I mandags startede det nye semester officielt op, og ugen har derfor været fyldt godt op med undervisning. Undervisningen foregår også på mange måder på en helt anden måde end jeg er vant til hjemmefra. Herovre har man flere fag af færre ECTS point end hjemme i Danmark. Det betyder at der er meget mere undervisning, og krav om mødepligt, som endda indgår som et element af ens samlede karakter for faget. Her handler det ikke blot om at møde op, men om at deltage aktivt i seminarerne. På den måde minder det lidt mere om måden undervisningen bliver gjort på i de danske gymnasier. Jeg har derfor 5 fag herovre, som er fordelt på tirsdag, onsdag og torsdag. Genial planlægning fra min side, hvis jeg selv skulle sige det. For selvom dagene er lange – tirsdag og onsdag er indtil kl.19, så betyder det, at jeg har en dejlig lang weekend, som jeg kan fylde ud med dagsture, weekendudflugter, udforsking af Dublin og andre gode oplevelser.

Nye oplevelser so far

Indtil videre har jeg bevæget mig ind til Dublin en håndfuld gange, og har både vandret rundt i blinde, og bare taget indtryk ind, men også taget med to venner ind på det arkæologiske museum. De nationale museer i Irland er nemlig gratis, og hele tre af dem befinder sig i Dublin – så jeg har stadig to gode museumsbesøg i vente – yay! Derudover har jeg været en tur på Pub, spist en omgang fish and chips og set Temple Bar udefra – den mest kendte bar i Dublin, men pro tip: Ik hop i turistfælden – rygtet siger at det koster 9 € for en Guinness, og de lokale siger at hvis man betaler mere end 6-7€, så er man blevet snydt! Hermed er det første råd givet videre fra Dublin.


Jeg går selvfølgelig weekenden i møde med endnu en tur på pub – denne gang en sports-pub for at se Danmark slå Tyskland i semifinalen med en flok danskere.

Skriv en kommentar