Af

Clara Katrine Sydow

Hejsa! Mit navn er Clara, jeg er 24 år gammel og til dagligt læser jeg historie på Aarhus Universitet. Fra midten af januar tager jeg afsted mod Dublin for at starte mit udvekslingsophold på UCD, hvilket jeg glæder mig meget til 🙂

Dia Duit er den irske måde at sige hej på, men betyder egentligt ‘God bless you’. Responsen til dette ville være Dia is muire Duit – altså må både Gud og Mary være med dig. Jeg har de sidste par tirsdage gået til et irsk sprogkursus for bare at få en lille forståelse for sproget. Når man går rundt på campus, i byerne og bevæger sig længere ud så står det meste nemlig skrevet på både irsk og engelsk. Jeg håber at, når jeg er færdig med kurset, at jeg i det mindste kan præsentere mig selv og bestille en øl! Indtil videre kan jeg sætte flueben ved første del.

(Billedet i begyndelsen af dette indlæge er et slot i byen Kilkenny)

Uge 7 og Mid-terms

Jeg er nu gået ind i 7. uge i Irland og 6. undervisningsuge. Det betyder at jeg nærmer mig afleveringsfristen for Mid-terms. Herovre er hvert fags samlede karakter nemlig delt ud på flere del-elementer, og alle har en eller anden variant af en mid-term. Jeg har tre skriftlige afleveringer mellem den 8 og 12 marts, samt en mundtligt fremlæggelse, jeg afholdte for to uger siden. Jeg har lige skullet vænne mig til at arbejdsbyrden i løbet af semesteret ikke blot har været læse og forstå tekster og deltage i undervisningen, men også at formulere udbyttet i enten skriftlig eller mundtlig form undervejs. At skulle skrive og tale akademisk engelsk har også været noget jeg har skullet vænne mig til. Heldigvis er de så utrolig hjælpsomme herovre og stiller mange resourcer til rådighed, som et writing centre, hvis funktion er at hjælpe studerende, som mig, med at gennemgå mit skriftlige arbejde, og hjælpe mig med at det jeg skriver overholder de akademiske krav – både indholds og sprogmæssigt. Virkelig fedt! Desuden er jeg kommet til det punkt, hvor jeg er begyndt at både tænke og drømme på engelsk. Jeg var blevet advaret om det hjemmefra, men troede ikke på det ville ske. Men here you go!

 

Aktiviteter udenfor uni-livet

Skole er dog ikke det eneste min tid bliver brugt på. Herovre går de meget op i at man kan gøre nærmest alt på campus, og der er utrolig mange foreninger man kan melde sig til. Det var desværre ikke muligt for mig at melde mig til hverken fodbold eller tennis, da disse hold var fyldt op. Jeg blev dog i stedet en del af hele fem andre klubber: film, mad, historie, tegning og internationale studerende. 2 € pr klub – lige til at overskue! Hver uge lægger de forskellige foreninger ugens program på instagram, og så er det bare at møde op til aktiviteterne. I denne uge var jeg til smagning af Pastel de Natas og pubcrawl, og i de forrige uger har jeg været til quizzes og meet-ups.

Fyrtårnet i Howth

Udforskning af Dublin og Irland

Jeg har brugt mine weekender på at udforske både Dublin og oplandet. Jeg har været på dagsture til byer som Bray, Howth, Malahide og Kilkenny. De tre første ligger i forlængelse med Dublin og Kilkenny ligger en 1,5 times bustur fra centrum. Det har været skønt at bevæge sig lidt væk fra Dublin og se den flotte irske natur, og komme ud til havet – for de tre første byer er nemlig alle sammen kystbyer. I Howth vandrede vi mod et fyrtårn langs en smuk klippeside, og det var også meningen vi skulle hike ved en klippeside i Bray, men den var desværre lukket grundet risiko for jordskred. Det blev i stedet til en lang gåtur langs strandpormenaden og byen. Kilkenny var fuld af smukke kirker og gamle bygninger, og Malahide havde et smuk slot med dertilhørende park.

Dublin er også blevet udforsket yderligere. Især pub-wise, hvor den første fisherman’s pie og Guiness er blevet indtaget. Det kan på det kraftigste anbefales! Jeg har ligeledes været forbi Trinity College, besøgt Chester Beatty kollektionen og været en tur på EPIC-musset, om de irere der er udvandret, som gjorde ligeledes stort indtryk.

Næste weekend består af en tur til Belfast. Det bliver spændende!

Slán for nu!

Skriv en kommentar