Af

Sebastian Kersting

Jeg bor i København hvor jeg til dagligt læser International Business på Copenhagen Business School. Jeg har en passion for Kinesisk business og kultur og har tilbragt samlet set to år i Shanghai, hvor jeg studerede fuldtids-kinesisk på Fudan University. Derudover har jeg også arbejdet for Grundfos og været en aktiv del af Young Professionals Danish Chamber of Commerce i Shanghai. Som et led af min uddannelse på CBS er jeg kommet på et tre-kontinentalt udvekslingsprogram hvor jeg skal studere udenlands i henholdsvis Hong Kong og USA.

Hej Alle!

Først vil jeg lige indledningsvis kort introducere mig selv. Jeg hedder Sebastian og jeg skal i de næste 5 måneder bo og studere på the Chinese University of Hong Kong. Jeg studere til dagligt International Business på Copenhagen Business School og er i den anledning så priviligeret at være udtaget til at deltage i et tre-kontinentalt udvekslingsprogram GLOBE. Vi er 18 studerende fra Danmark, Hong Kong samt USA som i et halvandet år skal studere sammen. Sidste semester var vi derfor så i København, nuværende semester i Hong Kong og efter sommerferien skal jeg ligeledes også studere et semester i USA. Med min store passion for business samt kultur, så er denne mulighed enestående for at blive eksponeret til hvordan man gør forretning i forskellige kontinenter. Nogle erfaringer som jeg helt sikkert vil kunne drage nytte af fremadrettet når jeg vil søge job i udlandet.

Jeg kom til Hong Kong for en måned siden og indtil videre har det været en helt fantastisk oplevelse. Jeg startede hårdt ud med skole og undervisning, så der var lige fra start en masse at se til. Det er enormt spændende at opleve forskel på hvordan man bliver undervist i Asien i forhold til Danmark. Undervisningsformen er meget anderledes og herude er det meget mere acceptabelt at sove i undervisningen (med tæppe ja), hvilket er noget vi ikke på samme måde kan nikke godkendende til i Danmark, men underholdende er det ganske. Derudover så føler jeg ikke for at sidde op hver nat til klokken 04.00 for at lave lektier, men det er mange af de studerende her ret begejstrede for. Ganske interessant. Derudover er fagene meget interessante og fokus er i stor grad på business i Kina. Derudover har jeg fået muligheden for at læse avanceret kinesisk som et valgfag, så jeg fortsat kan forbedre og udvikle min kinesisk kunnen fra min studietid i Shanghai.

Som et led i GLOBE programmet har jeg allerede været på min første studietur som var til Guangzhou i Kina. Det var en enormt lærerig oplevelse hvor vi bl.a. besøgte Qianhai Economic Zone, En af Hondas største bilfabrikker i Kina, et kinesisk øl bryggeri osv. Igen, en super oplevelse hvor jeg nød at være tilbage i Mainland Kina som jeg personligt syntes er væsentligt anderledes fra Hong Kong.

I morgen går jeg på ferie. Det er kinesisk nytår og i den anledning lukker alt ned og alle folk samles med deres familier for at fejre nytår. I den anledning tager jeg 8 dage til Myanmar for at rejse rundt. Vi skal bl.a. flyve med luftballon over Bagan som er kendt for deres mange flotte templer.

Vedhæftet kan i se nogle forskellige billeder fra mine oplevelser indtil videre.

Jeg ønsker jer alle et godt kinesisk nytår!

IMG_3162 IMG_3156 IMG_3144 IMG_3151 IMG_3146 IMG_3132 IMG_3126 IMG_3116 IMG_3113 IMG_3112

Skriv en kommentar