Obstacle Course Racing’s World Championship

Eller som man ville sige det ”på fynsk”, verdensmesterskaberne I forhindringsløb J

A hva for en ?

Nuvel en kort forklaring er måske på sin plads…

OCR, som det i daglig tale kaldes, er enkelt beskrevet, en kombination af terrænløb og den militære forhindringsbane dog krydret med lidt nutidig fantasi. Distancen varierer fra løb til løb, men ligger typisk på 5-15km. Undervejs på ruten, der med garanti indeholder både løb i sand og/eller i bakker, er der indlagt diverse forhindringer af forskellig sværhedsgrad. Af eksempler på sådanne forhindringer kan nævnes; The pyramid, the cage, pipeline, spiders web, the irish table, power pull etc. etc. etc. Det er kun arrangørernes kreativitet, der sætter grænsen for forhindringernes udformning (og navnene på samme). Generelt kan det siges, at det enten handler om, at kravle under, kravle over, komme igennem eller styrkemæssigt klarer, de på ruten opstilede udfordringer. Udholdenhed, styrke, fart, behændighed og ikke mindst vilje, er blandt de færdigheder der kræves for at kunne gennemfører et OCR. Flest mulige elementer tages i brug, så en dukkert, kravle i mudder eller endda en omgang stød kan være i vente når man passere startlinjen og begiver sig af sted.

OCR er en relativ ”ung” sportsgren, der pt. vokser hastigt internationalt, og er nu også på vej frem i Danmark. De første Europamesterskaber ser dagens lys i 2016 og det er blot 2. gang, at der afholdes et officielt verdensmesterskab. Der var ingen danskere med sidste år, men i år er vi en gruppe på godt 20, der viser det danske flag og prøver kræfter med OCR i international kaliber.

Lidt om ”bloggeren”

Mit navn er Kasper Raunskov Rasmussen, jeg er 1984’er og er opvokset i Middelfart (tilflyttede i en alder af 5år J). Gik på lillebæltsskolen, senere Middelfart gymnasium og flyttede til Svendborg som 24årig, hvor jeg påbegyndte min uddannelse til Dual skibsofficer. Arbejder nu i København som Skibsinspektør hos Søfartsstyrelsen efter en karriere på de 7 have på små 2 år. Middelfart Sparekasse blev en del af mit liv da jeg som 12årig begyndte at tjene mine første lommepenge og jeg har været trofast kunde lige siden.

Jeg deltog i mit første OCR i foråret 2015, The Burnout, hos arrangørerne Nordic Race, der gennem hele sæsonen har afholdt flere stævner, af forskellig karakter, dels i København og i Århus. For at få lov til at deltage i føromtalte verdensmesterskaber, der afholdes i Ohio USA, skal man kvalificere sig i et løb, der er godkendt sværhedsgradsmæssigt. The Burnout var et sådan løb, og med en 9.plads ud af de 820 herrer, der stillede op, sikrede jeg mig intetanende en adgangsbillet. De efterfølgende 2 muligheder ved hhv. The Warrior og The Beach, ligeledes afholdt af Nordic Race, var placeringerne i top 20 og således med 3 ud af 3 mulige kvalificeringer, besluttede jeg mig for at tage på eventyr ”Over There”.

Med en gennemsnitlig gennemførelsesprocent på kun 50 % ved sidste års VM (man diskvalificeres såfremt man ikke klarer samtlige forhindringer), er det personlige mål i første omgang ikke at få taget mit armbånd, hvilket er den måde arrangørerne undervejs kan holde øje med løberne på. Når det så er sagt, stiller man selvfølgelig ikke op i et løb, uden at gå efter en plads på skamlen, urealistisk eller ej.

Er man nysgerrig eller måske endda vil prøve kræfter med et ”forhindringsløb” kan man finde yderligere info på den enkelte arrangørers hjemmesider :

www.nordicrace.dk

www.toughest.se

www.evolutionsrace.dk

www.reborninhell.dk

eller www.ocrdanmark.dk der samler al information om kommende løb, træning og udstyr mm.

Jeg vender stærkt tilbage med en update, forhåbentlig en positiv en af slagsen, når jeg returnerer til Danmark…

Billeder fra turen og en hverdag med OCR kan ses på Instagram profilen KRAUNSKOV

1 kommentar til “OCRWC”

  1. Middelfart Sparekasse skriver:

    Hej Kasper! Tak for det fine indlæg, vi glæder os til at høre, hvordan det går dig “over there” om en god uges tid. I hvert fald en masse held og lykke herfra. Vi håber, at du når målet om at beholde armbåndet og også når skamlen.
    Hilsen Heidi, Middelfart Sparekasse

Skriv en kommentar