Af

Thea Moeller

Hey allesammen!
Jeg hedder Thea Hedegaard Møller, er 23 år gammel og studerer til dagligt sociologi på Københavns Universitet. Efter at have færddiggjort mine to første år på uddannelsen, har jeg valgt at tage mit 5. semester på Boston College, Massachucetts, USA for at opleve “the american lifestyle” indefra 🙂
Jeg glæder mig rigtig meget til at blogge om bl.a. det amerikanske valg, efterårsfarver i Boston og amerikansk collegekultur i al sin herlighed for forhåbentligt at kunne inspirere jer, kære læsere, til også at tage på udvekslingseventyr – for det er intet mindre end en fantastisk oplevelse

Hej allesammen,

Så er det allerede blevet slutningen af november – og i USA, der betyder det Thanksgiving! Det betyder også, at jeg i morgen drager mod Minnesota for at holde Thanksgiving med min familie (tante, onkel og kusiner), som bor herovre – og jeg kan ikke vente med at opleve en helt ny tradition, som amerikanerne holder meget af (ja, de fleste elsker den faktisk mere end jul ;-)). For dem af de udvekslingsstuderende, som ikke lige har familie i USA, betyder Thanksgiving week også fridage til at rejse i en lidt længere periode end en weekend. Nogle har valgt at tage til Montreal, Chicago, San Francisco (!), Washington osv. – så der er mange muligheder for at rejse, hvis man er udvekslingsstuderende i Boston!

dc

Mine roomies, veninde og jeg foran Capitol Hill (kongressen). PS: bemærk t-shirtsene. Ja, det var 20 grader d. 20 november, mmmmh 🙂

Jeg har selv været på nogle stykker de sidste par uger; jeg var i New York i 3 dage, hjemme i 3 dage og så til Washington DC i 3 dage, hvor jeg lige er kommet hjem fra – og ja, så Minnesota i morgen. New York var FANTASTISK (som mange af jer nok ved), og min chilienske veninde og jeg fik rigelig med kulturelle oplevelser i overflod. Af særlig mindeværdige oplevelser kan jeg nævne MoMa, Williamsburg, Guggenheim, Times Square om aftenen og ikke mindst Central Park, som er smuk lige meget, hvilket tid på dagen, det er. Her boede vi også på Couchsurfing (gratis overnatning med fokus på kulturel udveksling) i det fashinable område Hell’s Kitchen, og jeg kan til enhver anden tid anbefale Couchsurfing, som er en fantastisk måde at møde lokale og andre rejsende på.

Ellers så har jeg lige været til Washington DC, som jeg må sige er en af mine yndlingsbyer i USA nu. Jeg ELSKER museer, der er kreative, spændende og innovative – og det har DC til overflod. Og det bedste; de fleste af museerne er gratis 😉 Så vi har været på alt fra Holocaust Museum til Congress (inden for!) til White House Museum til Pentagon til International Spy Museum til Air Spare Museum (MUST see!) – og listen bliver ved. Ud over det, så er det en mere “spacious” by end New York, lidt a la København, og det var jeg vild med. Og ja, så er der også meget mere diversitet, hvilket Boston godt kan mangle nogle gange, synes jeg.

Jeg synes det var noget pjat, når folk, der havde været der før sagde, at man kunne mærke “magtens vingesus” – men jeg må indrømme, at det er SÅ rigtigt. Der emmer bare af storhed, magt, politik og innovation – det er en fantastisk kombi for en politisk interesseret person som mig. Og det bringer mig til nok århundredets største nedtur for USA: valget af Trump som præsident
Der er rigtig mange, som har spurgt mig, hvordan det var at være i USA, da det skete. Først og fremmest skal det siges, at jeg er i den blå stat Massachucetts omgivet af demokrater, så vi gik ind til valgaftenen med ideen om, at vi skulle være vidner til historie (første kvinde i White House). I stedet for blev vi vidner til en helt anden historieskrivning; og det eneste, der kan beskrive reaktionen fra alle bagefter var chok og angst. Dagen efter var der intet mindre end kaos; folk på high schools, universiteter osv. demonstrerede, der var anti-Trump rally i Boston, og organisationerne på Boston College opfordrede til at søge terapeutisk hjælp, hvis man havde brug for det – hvilket der tydeligvis var mange, der havde. Aldrig har jeg oplevet en stemning være så trykket. Amerika er uden tvivl et land i emotionel krise – og det er svært at se, hvordan de sår bliver healet lige foreløbigt.

Hiking på Mt. Monadnock

Men USA er ikke faldet sammen (endnu), og det er stadig et fantastisk sted at være på udveksling i. Efter valget tog jeg, min danske veninde og nogle af de amerikanske studerende ud at hike på Mt. Monadnock, og det var bare så fedt at være uden for byen og få noget frisk upolitisk luft 🙂

 

Ellers så er der kun ved at være en måned til, jeg drager hjem igen. Det er ikke sjovt at tænke på overhovedet – jeg elsker at bo i Boston for meget… :/ Men det kan være, når eksaminerne kommer, at jeg glædeligt ønsker mig tilbage til KU og KBH 😉

Peace out!

 

Skriv en kommentar