Nina Lindhardt Helios
Af

Nina Lindhardt Helios

Følg med i mit udvekslingsophold i Tel Aviv, Israel!

Mit navn er Nina Lindhardt Helios. Jeg er 23 år gammel, og jeg er godt i gang med min bachelor i antropologi ved Aarhus Universitet. Her på mit 6. (og sidste) semester, har jeg været så heldig at få muligheden for at studere på Tel Aviv University. Jeg glæder mig helt vildt til at lære den israelske kultur at kende, og jeg er slet ikke i tvivl om, at det bliver vildt fedt og lærerigt, så jeg glæder mig til at opleve, hvordan udvekslingsopholdet får mig til at udvikle mig som både person og “kommende antropolog”. Derfor er jeg utroligt taknemmelig for, at Middelfart Sparekasse har valgt at hjælpe mig med mit udvekslingsophold. Deres støtte har været med til at gøre opholdet til en realitet.

Med kæmpe oppakning, ankom jeg til Tel Aviv sent om aftenen den 8. februar, træt og overvældet ovenpå en hel dags rejse. Det var ret utroligt endelig at være ankommet, nu hvor jeg havde gået og glædet mig til at komme afsted i over et år, og jeg har stadigvæk svært ved at tro på, at jeg skal bo her de næste 4 måneder.

Jeg har været her i lidt over en uge nu, og undervisningen starter først på mandag, så jeg har haft god tid til at udforske Tel Aviv og nyde solen og varmen. Jeg har været på stranden et par gange, jeg har besøgt den gamle bydel Jaffa, været på markeder, og så har jeg spist traditionelt israelsk mad – herunder sabich, som er et pitabrød fyldt med stegt aubergine, æg, tahin og salat (det kan virkelig anbefales).

Og så har jeg mødt nogle af de andre udvekslingsstuderende. Vi har ses hver dag siden i fredags, og det har været med til at føle mig mere hjemme allerede. Ikke nok med at vi hygger os meget og oplever byen sammen, så er det også rart at kende nogen, der står i samme situation som en selv. Særligt når der kan være nogle praktiske ting, der driller.

For jeg må nok erkende, at jeg ikke havde overvejet hvor meget anderledes hebraisk er end noget andet sprog, jeg kender. Google Translate har derfor været min bedste ven den seneste uge, særligt når jeg har været i supermarkedet for at handle ind. Det er nemlig ikke helt nemt at aflæse priser, og hvad de forskellige ting er, når man hverken kan læse eller forstå sproget. Derfor er jeg gået i gang med at lære lidt hebraisk, så jeg håber på, at jeg på et tidspunkt kan gå i supermarkedet uden at skulle have min telefon fremme for at oversætte.

I Israel er ugen opbygget på en lidt anden måde end hjemme i Danmark. Her holder vi nemlig weekend fra torsdag til lørdag. Det gør vi, fordi at man fra solnedgang fredag til solnedgang lørdag holder sabbat. Det er jødernes hviledag, og det betyder, at store dele af byen lukker fuldstændig ned; busserne kører ikke, supermarkeder, caféer og restauranter holder lukket. Søndag svarer simpelthen til mandag her – og dét skal jeg lige vænne mig til. Tel Aviv er dog et stort miks af alle mulige religioner og kulturer, så det er muligt at finde en café og et supermarked eller to, der holder åbent om lørdagen.

Jeg tænker, at jeg vil slutte mine blogindlæg af med en lille liste med mål, som jeg gerne vil opnå indenfor det næste stykke tid – så kan I følge med i, hvad I kan forvente at se her, og jeg kan sørge for at holde mig selv i gang og ikke falde ind i en rutine. Mine mål indenfor det næste stykke tid er derfor:
1. At komme på nogle ture rundt i landet – der er så meget mere at se end “bare” Tel Aviv.
2. At finde nogle gode, lokale kaffe- og spisesteder i byen.
3. At finde en god solcreme, inden uheldet er ude, for nu er jeg flere gange blevet advaret om, at solen bliver virkelig skarp allerede fra midten af marts.

Alt i alt, har jeg en god mavefornemmelse for det her udvekslingsophold, og jeg glæder mig egentlig bare til at komme i gang med undervisningen og virkelig få en hverdag på plads hernede!

Vi slutter lige af med et billede af verdens største ske

4 kommentarer til “En uge i Tel Aviv”

 1. Lisbeth Clausen, moster skriver:

  Dejligt og spændende at høre om dit ophold. Ønsker dig nogle gode, lærerige og oplevelses mættede måneder. Gode tanker her fra Danmark

 2. Henrik Helios skriver:

  Lyder spændende og glæder mig til også, at følge dig og din oplevelser på denne blog.
  Mange tanker fra en nysgerrig far

 3. Anonym skriver:

  Kære nina
  Det var dejligt at læse om dine mange nye indtryk. Vi håber du får en oplevelsesrig tur med mange nye indtryk go nye venner. Vi glæder os til at følge dig på bloggen. Knus bedsterne

 4. Elly Helios skriver:

  Hej Nina,
  Hvor var det dejligt at finde ud hvordan vi kan følge dig på tur og opleve på afstand hvad du oplever og ser.
  Kærlig hilsen bedste?

Skriv en kommentar