Af

Amalie Højmark Tygesen

Hej med jer! Følg med, når jeg rejser til New York!

Jeg hedder Amalie Højmark Tygesen. Jeg er en 24-årig studerende på Aarhus Universitet, som har fået den fantastiske mulighed for, at studere et semester på Queens College i New York. Her skal jeg studere fra januar til maj 2022. Jeg er i gang med en bachelor indenfor dramaturgi. Jeg tager til New York for, at få et mere erhversrettet perspektiv på min uddannelse, og få en oplevelse for livet. Det har længe været en drøm at studere i USA, og derfor er jeg meget taknemlig for, at Middelfart Sparekasse vil være med til at gøre det muligt. Jeg er utrolig beæret og stolt over at kunne modtage denne store hjælp.

Meget er sket i løbet af den første måned!

Udforskning af 4/5 nabolag:
Vi har været på udforskning i fire ud af de fem nabolag i New York: Queens, Brooklyn, Staten Island og Manhattan. Nu mangler vi bare at besøge The Bronx. Det at have så meget tid til, at udforske alle nabolagene er virkelig en gave. Alle nabolag har hver sine kendetegn, og hver sine kulture. De er nærmest hver sin by!

Manhattan er helt klart det man tænker på, når man forestiller sig New York City.

Brooklyn er de unges område, hvor alt er meget råt og Instagram venligt.

Staten Island er kendt for at være en smule kedelig, men vi hyggede os der, og fik virkelig god italiensk mad. Færgen dertil er gratis og virkelig en god mulighed for at se frihedsgudinden og skyline på afstand.

Queens er det største nabolag i New York, og rummer mange forskellige kulture. Vi har virkelig forelsket os i Queens’ meget afslappet stemning. Det føles ikke som storby herude, men mere som et område for studerende og familier.

En særlig ting ved New York er virkelig dens størrelse. Jeg snakkede med en dansk kok til et event i Brooklyn om hvordan der bare hele tiden er mere by – byen stopper aldrig. Den er så kæmpe stor og endeløs. Man kan bruge årevis på at udforske den.

Undervisning på Queens College:
Jeg har undervisning mandag til torsdag, hvor jeg har ét fag dagligt på 3 timer. Det er lige til at overskue ;-). Så har jeg meget tid til at tage på eventyr, hvilket er super fedt. Den amerikanske undervisningsform afviger på mange måde fra den danske form. Der er utroligt meget dialog mellem underviser og studerende. Alle mine undervisere synes det er meget spændende at jeg kommer fra Danmark, men de har alle svært ved mit navn. Jeg er blevet kaldt mange sjove versioner af Amalie. Det har varieret i mellem Amelia, Armalie, Emily, Emil og Emils, hvilket har været virkelig god underholdning for mig og mine danske veninder. Der er en god udsigt til Manhattans skyline fra universitetet, hvor vi nogle gange sidder og spiser frokost sammen, og nyder udsigten.

Den politiske splittelse i USA tæt på:
Det har været en mærkelig oplevelse, at læse og høre om krigen i Ukraine på afstand. Det er en meget hjælpeløs situation. Der bliver snakket om det i undervisningen, men kun meget kort og en smule overfladisk. Vi mødte en bartender, som var meget ligeglad med krigen: “I don’t care about the war, it’s all the news talk about. I care about the fact that I have to pay $2 more per gallon of gas” (han havde selvfølgelig også et billede af Trump på sit Apple Watch) – Hvis bare han havde lyttet lidt, ville han finde et lille fælles fodslag i netop stigende gas priser..

Nå, det er heldigvis langt fra alle, som er ligesom ham – men splittelsen i landet bliver tydeligere og tydeligere. Konsekvenserne af covid har gjort mange hjemløse og desperate, derfor stiger kriminaliteten lige pt. Særligt bliver vi advaret om busser og subway’en. Vi har heldigvis ikke oplevet noget endnu (7-9-13), men vi fortsætter med at bruge vores sunde fornuft, og holder os væk fra undergrunden efter midnat.

På trods af mødte med en rasende Trump supporter og den stigende kriminalitet, så har NYC så meget andet at byde på. Vi møder så mange søde og spændende mennesker, som er meget gerne vil vise os alle de gode steder. Jeg taler ofte med mine to danske roomies om, hvor taknemmelige vi er for denne oplevelse.

For at slutte af “on a good note” så får du lige her et billede af ægte fastelavnsboller fra Ole & Steen, den amerikanske version af Lagkagehuset. 🙂

Tak fordi du læste med!

Skriv en kommentar