Bjørn Arvad Fogh
Af

Bjørn Arvad Fogh

Bjørn Arvad Fogh, 23 år, eventyrlystig, rejseglad og sporty. Til dagligt læser jeg en bachelor i Idræt & Sundhed med særlig fokus på innovation og entreprenørskab på Syddansk Universitet. Mit femte semester afvikler jeg i Rovaniemi, den administrative hovedby og handelscentrum i Finlands nordligste provins, Lapland.

Jeg har nu været i min studielejlighed i en uge, og er efterhånden ved at være på plads. Det har været en hektisk uge med mange nye indtryk og overraskelser. Seng, kommode, spisebord og skrivebord var det den møblerede lejlighed bestod af. Derfor har jeg været i byens genanvendelsesrum, lavet specielt til studerende, hvor der var gode ting at supplere op med. Ellers er det lykkedes at købe en sofa, som virkeligt har hjulpet mig med at føle mig hjemme.

Derudover har jeg forsøgt at lære natur og kultur at kende, og hvor bedre at starte end i den finske sauna. I den finske træovnssauna tales, der meget om alt og ingenting, hvor der historisk set er taget mange store beslutning iført kun et håndklæde. Netop i de omgivelser er jeg faldet i snak med det finske folk, som har fortalt mig om byens fodboldhold, turismen, nordlys og gode råd til den kommende kolde sæson.

                              

Tillige har jeg vandret meget og spillet discgolf. Rovaniemis skibakker byder på mange fede vandreture om sommeren, hvor man i bunden af flere pister kan spille discgolf. Jeg har lært at kravle i de finske omgivelser, og nu ser jeg frem mod skolestart og sammenkomster med de andre udvekslingsstuderende. Næsten gang I hører fra mig, har jeg forhåbentligt lært at tælle til mere end tre på finsk samt fået flere bekendtskaber. Tak fordi du læser med i mit nye eventyr i det nordlige Finland.

 

Skriv en kommentar