Af

Emil Deleuran Hansen

Mit navn er Emil Deleuran Hansen. Jeg er 21 år og er professionel triatlet med hovedsæde i Odense. Udover sporten læser jeg medicin på SDU og netop denne kombination af studie og kampen for at komme til OL, vil jeg prøve, at give et indblik i her på bloggen.

Hvad laver man dagene op til et af de vigtigste race i sæsonen?

Jeg sidder her i Sydkorea dagen før det sidste stævne i sæsonen og samtidig et af de vigtigste, med point til OL-ranglisten. Så hvad laver man egenlig, hvordan forbereder man sig og ikke mindst hvordan undgår man at gå til af nervøsitet. Disse dage vil jeg prøve at give et indblik i dette blogopslag.

Normalt starter nedtrapningen af træningsmængden ca 1,5 uge før stævnet, men typisk får jeg stadig trænet 10-15 timer, da for meget nedtrapning af træningen kan have den modsatte effekt, så kroppen lukker helt ned. Derfor er træingstiden sat ned, men intensiteten på intervaller og lignende, er stadig relativt høj. Den nedsatte træningsmængde medfører også en del mere tid til overs og for mit vedkommende fungerer det bedst, at fylde den tid ud for at undgå at tænke for meget på racet. Tiden bruger jeg enten at gå på opdagelse i den by vi nu er i, eller få læst de manglende siders læsning til studiet. I den her omgang har det for det meste været læsning, jeg har brugt tiden på, med en eksamen en uge efter jeg kommer hjem fra Sydkorea. Ellers er det også altid hyggeligt, at få drukket noget kaffe med de andre atleter og nyde, at man ikke skal træne 5 timer om dagen 😉 Dagen før stævnet er der altid familiarisation, hvor man får lov til at køre og svømme på ruterne, hvilket altid sætter nerverne i gang.

Men nu sidder jeg her og har kørt ruterne igennem og venter på at vi skal ud og spise, næsten altid noget pizza eller pasta, og så er jeg forhåbentlig klar til at slutte sæsonen godt af i morgen.

// Emil

Skriv en kommentar