Af

Jonas Thyme

Mit navn er Jonas Thyme. Jeg kommer fra Esbjerg og er 22 år gammel. Jeg har windsurfet siden, at jeg var 10 år. Jeg konkurrer i disciplinerne slalom og iQFoil. Mit mål er at komme til OL i 2028.

Mine bedste resultater:

Verdensmester u19 speed 2017, 3. plads u21 slalom VM 2021, 3. plads u17 slalom VM 2017, Europamester u19 foil 2018, Nordiskmester u21 slalom 2018 og 2019, delt 1. plads senior kombineret iQFOil/Slalom DM 2021

Siden sommerferien har der været fart på. Jeg er netop startet i gymnasiet og oven i det, har jeg stort set sejlet stævne hver weekend. Blandt disse stævner er der 3 nævneværdige, 2xDM og world cup i Hvide Sande.

I slutningen af August sejlede jeg det andet sidste DM stævne i Ringkøbing. Det var en meget vindstille weekend, så vi fik kun gennemført 2 formula sejladser om søndagen. Jeg var okay sejlende, men let vind har aldrig været min stærke side, så jeg måtte nøjes med en anden plads til stævnet. Frem mod sidste stævne førte jeg både formula, slalom og kombineret i u17, mens jeg førte slalom i u20. Sidste stævne blev sejlet i weekenden den 23.-24. september. Det var en spændene weekend, da jeg selvfølgelig gerne ville beholde min førse plads. Lørdag var helt vindstille, så der er ikke så meget at fortælle. Søndag blæste det lidt mere, og dommerne prøvede ihærdigt at få sejladser i marginal vind. Det lykkedes desværre ikke, da vinden var alt for ustabil. Det var nok meget godt for mig, da jeg som sagt ikke er den bedste i let vind, og fordi jeg kun havde noget at tabe. De skød stævnet af uden nogen gennemførte sejladser, og jeg kunne kalde mig selv 4xdanmarksmester.

 

Den 9.-14. september deltog jeg i mit første world cup stævne nogensinde, altså et stævne mod de professionelle. Det var vildt spændene at få lov at deltage og sejle mod mine største idoler! Men jeg kunne godt mærke, at niveauet var det allerhøjeste i verden. Der var ikke plads til småfejl, og man kunne ikke regne med at andre lavede småfejl, så man selv kunne gå videre. Jeg havde svært ved at følge med på farten, men jeg var bedre sejlende i vendingerne. Resultatet er bestemt ikke noget at råbe hurra. Men som jeg sagde til mig selv, så var jeg med for at lære, og det har jeg bestemt gjort. Jeg ved, hvad jeg skal arbejde med og hvor vildt de sejler i world cup, hvor man sejler efter konceptet “no rules slalom”.  Jeg havde faktisk fået endnu en plads i et world cup stævne i Tyskland, da en anden deltager havde meldt fra. Dog fik jeg pladsen så sent, at jeg allerede havde solgt alt mit udstyr, så jeg kunne desværre ikke tage derned. Jeg ser frem til at sejle mange flere world cup stævner i fremtiden!

 

Næste år rykker jeg op fra u17 til u20, så det bliver bestemt et spændene år. Jeg håber på at lære en masse ved deltagelse i internationale stævner, da det bliver et hårdt felt. Her hjemme i Danmark, vil jeg selvfølgelig gerne vinde u20 DM igen og klatre endnu højere op ad ranglisten. Nu ser jeg bare frem til at modtage mit nye udstyr, så jeg kan starte træningen!

Stort tak til Middelfart Sparekasse for at støtte mig, det betyder rigtig meget!

 

Hang loose

Jonas Thyme DEN-171

Skriv en kommentar