Af

Laura Villadsen Hoé

Hej mit navn er Laura. Jeg er 23 år gammel. Normalt er jeg bosat i Århus, hvor jeg læser International Virksomhedskommunikation på engelsk. Pt. bor jeg dog i Amsterdam, hvor jeg skal læse et semester på Vrije Universiteit.

Lige nu sidder jeg på Vrije Universiteit, hvor jeg har været til holdundervisning i Human Resource Management. Hjemme i Århus læser jeg International Virksomhedskommunikation på engelsk, og mens jeg er afsted, tager jeg nogle valgfag, der er relevante for mit studie derhjemme. Det er bl.a. fag som digital innovation, persuasive communication og language policy in organizations.

Jeg har boet i Amsterdam i snart 14 dage, og er ved at være pænt glad for det! Jeg rejste fra Århus d. 31. Januar kl 6:45 om morgenen og havde en dejlig lang dag foran mig, med en masse praktiske ting, der skulle ordnes. Nu er der heldigvis snart ved at være styr på alle de ting, det fører med sig, at flytte til udlandet!

Én af tingene jeg skulle have styr på, var bl.a. at få fingrene i en cykel, så jeg kunne føle mig som en rigtig hollænder (og slippe for at bruge alle mine penge på metroen, for at komme i skole)

Et billede fra cykelturen hjem fra skole

Jeg bor ca. 8 km udenfor Amsterdam centrum og har også 8 km til universitetet, der ligger i Amsterdam syd. Så det er efterhånden blevet til nogle gode og lange cykelture. Indtil videre har jeg tilbagelagt 96,28 km – og jeg holder regnskab på mit ur, så jeg er meget spændt på at se hvad tallet siger, når min tid hernede er forbi!

I lørdags var jeg inde i centrum med tre piger jeg har mødt hernede. Hver især er de fra Canada, Portugal og Estland. Det meste af tiden brugte vi faktisk bare på at gå rundt og se byen. Vi har alle bestilt et museumskort, som man kan bruge til at komme ind på diverse museer og bl.a. også Anne Franks hus. Så det venter vi på kommer med posten, og er derfor også nødt til at vente med at besøge museerne. Det kostede 65€, men de er vidst hurtigt tjent ind igen!

En ting vi også fik prøvet i lørdags, var de berømte Stroopwafels! Det er to tynde ternede vafler, der er lagt sammen med et lag af caramel eller sirup. Dertil kunne man vælge at få den dyppet i chokolade og få hældt noget drys af en art på. Her valgte jeg OREO. De var meget lækre, men blev hurtig også alt for meget, fordi de var SÅ søde! Men helt sikkert værd at prøve!

4 kommentarer til “Welkom in Amsterdam”

 1. Hanna Kofod skriver:

  Spændende at læse om dit studie. Held og Lykke til . Der ser dejligt ud.

 2. Mathias Mark skriver:

  Hold da op, hvor lyder det som en god oplevelse for dig. Og mums med vafler. Kan man få dem i Danmark, eller skal jeg køre til Amsterdam? God tur

 3. Hans Henrik Hoé Simonsen skriver:

  Det bliver så spændende at følge med i din tur. Jeg gir’ en vaffel i Amsterdam. Ha’ det godt og hyg dig.

 4. Anonym skriver:

  Dejligt at vi kan følge dig??

Skriv en kommentar