Af

Clara Katrine Sydow

Hejsa! Mit navn er Clara, jeg er 24 år gammel og til dagligt læser jeg historie på Aarhus Universitet. Fra midten af januar tager jeg afsted mod Dublin for at starte mit udvekslingsophold på UCD, hvilket jeg glæder mig meget til 🙂

I mine snart fire måneder i Dublin har der også været tid til at udforske andre steder end hovedstaden. Jeg fik tidligere skrevet, at jeg ville lave et lille oplæg om disse – så here we go!

Belfast

Min første tur væk fra Dublin var 1. marts, hvor turen gik til Belfast i Nordirland. Dagen, og som sådan også foråret, startede spændende ud med en kæmpe mængde sne, der skabte kaos for den offentlige transport (hvilke man jo godt kender til hjemmefra). Men efter en brav kamp, vandt vi trods alt over sneen og fik sat os i toget med retning mod Belfast. Vi fik i løbet af eftermiddagen og aftenen udforsket byen. En rigtig fin by med massere af fine bygninger, men det var også tydeligt at se at den var slidt.
Dagen efter tog vi på guidet bustur rundt i det nordirske landskab med det hovedformål at se Giant’s Causeway. Vejret var til at starte med præcis som forventet: gråt, regnskyer og lettere tåget. Men da vi nærmede os Giant’s Causeway klarede det op og vi fik den smukkeste naturoplevelse – wow! Kæmpe oplevelse, og guiden Dave var bare genial til at guide os igennem det nordirske landskab med tonerne af Game of Thornes i højtalerne og med undvigelsesmannøvrer rundt om fårene.

Giant’s Causeway

Cork og omegn

I forbindelse med påsken var vi et par stykker: 3 danskere og en tysker, der tog mod den sydvestlige del af Irland, nærmere bestemt området omkring Cork. Her fik vi besøgt selve byen Cork, spist en god omgang mexicansk; set Blarney Castle and Gardens (virkelig flot!!); kørt længere vestpå mod et Watch Tower på en mark ved et lille område kaldet Browhead med den smukkeste udsigt over både vand og land langs en klippeside; vi fik besøgt den smukke by Cobh med de farverige huse og den store kirke; og set Rock of Cashel – en samlig af historiske middelalderlige bygninger. Så alt i alt en meget begivenhedsrig forlænget weekend, der blev sluttet af med en godt omgang påskeægsjagt i vores AirBnB – traditioner er trods alt traditioner af en grund;)

Cobh

En tur til Skotland

Mine roomies og jeg havde alle et ønske om at besøge Skotland, når nu vi befandt os så tæt på. Så med en kort flyvetur på en time landede vi i Edinburgh i midten af april på en forlænget weekendstur. Vi havde i den grad vejret med os og fik oplevet den smukke (klart en top 3’er!) by med de snirklede og brostensbelagte veje og smukke gamle bygningerne. Vi tog desuden på en dagstur til Glasgow, hvor vi fik set det smukke universitet, den dertilhørende park og det smukke museum: Kelvingrove Art Gallery. I Edinburgh var vi ligledes et smut på museum, Greyfriars Kirkyard, Calton Hill og de famøse gader: Royal Mile og Victoria Street. Desuden stødte vi ind i filmsættet til den engelske udgave af afdeling Q!

En sød lille kaffeshop i Edinburgh

Så alt i alt har de sidste 4 måneder også været pakket med en masse fede oplevelser – og mange jeg ikke havde troet muligt!

Skriv en kommentar