Af

Emil Deleuran Hansen

Mit navn er Emil Deleuran Hansen. Jeg er 21 år og er professionel triatlet med hovedsæde i Odense. Udover sporten læser jeg medicin på SDU og netop denne kombination af studie og kampen for at komme til OL, vil jeg prøve, at give et indblik i her på bloggen.

En uge som elitetriatlet og studerende

Lige nu er livet faktisk ret fedt!
Da jeg flyttede til Odense for små 3 måneder siden, var det hele lidt et spørgsmålstegn. Ville en stor træningsmængde kunne fungere sammen med at læse medicin på fuld tid? For det var egentlig ikke planen at læse på fuld tid, men jeg havde også lidt lyst til at se, om det kunne fungere. Og ja, indtil videre gør det, jeg har travlt, men det fungerer.

Så nu vil jeg prøve at give et indblink i en typisk uge, sådan som den ser ud for mig lige nu. Og ikke mindst, hvordan det kan fungere.

Ovenfor ses et eksempel på en typisk uge. Her er det uge 16, hvor de blå blokke er studierelaterede og de røde er træning. Dog er læsning ikke plottet ind, da det er lidt diffust at sætte tid på.
Så ja, det kan godt se ud af meget og der er da også run på i løbet af sådan en uge. Men helt overordnet tror jeg, at der er to grunde til, at det kan fungere.
Første grund er, at en relativ stor del af medicinstudiet er selvstudie, så jeg har mulighed for at studere når det passer mig, hvilket ofte er om aftnen eller mellem træninger. Og det gør også, at hvis jeg er fuldstændig smadret efter træning, så kan jeg bare udskyde læsningen. Så fleksibiliteten i studiet er klart en vigtig faktor.
Men den sidste, og nok største, grund til at det kan fungere, er min træningsgruppe, Tri Team SDU. Det er simpelthen guld værd altid at have nogen at træne med. Alle kender jo det, med at det er lidt lettere at komme ud af døren og løbe en tur, når man har nogen at gøre det med. Og især de dage, hvor man bare ikke gider eller er pisse træt. Og de træninger kommer bare når man har 17 træningspas om ugen, næsten ligemeget, hvor meget man vil det. Når jeg har siddet og læst i et par timer og stadig mangler at løbe, bliver det hele bare meget lettere mentalt, når jeg ved, at jeg skal mødes med de andre kl 17. Alle de tanker der kommer, når man bare er træt og ugidelig, bliver sat ud af spil og det bliver egentlig ikke noget, som man tænker så meget over, det bliver bare gjort.

Det var lidt om, hvordan jeg får det hele til at fungere med at læse og dyrke elitesport samtidig. Det vil løbende være et emne, som jeg vil komme til at skrive om her på siden.

Til sidst kommer der lidt tal på ugen:
Cykling: 10:30 timer, 320 km
Svøm: 5 timer, 18 km
Løb: 4:30 timer, 62 km
Alternativ træning og styrke: 1:15 timer

I alt: 21:15 timer

Skriv en kommentar