Marts måned er gået på hæld, hvilket betyder at jeg kun har 22 dage tilbage på fantastiske Grønland. Den seneste måned har budt på mange spændende oplevelser og udfordringer. I forbindelse med kurset ”Ekstremt klima og fysisk naturforhold” har vi været på feltarbejde, hvor vi skulle grave en ”snow pit” (se første billede nedenfor). Vores snow pit blev cirka 2 meter dyb og ud fra denne ”væg” af sne kan man analysere de forskellige lag for forskel i temperatur, kornstørrelse, hårdhed osv. Denne teknik bruger man i forbindelse med analyse for risiko for lavine eller analyse af hydrauliske forhold i et område dækket af sne.

Vi er nu begynd på det sidste kursus for dette ophold som hedder ”Miljøteknologi i Arktis”. I dette kursus har vi være på besøg på forbrændingsanlægget, vandværket og ”chokoladefabrikken” i Sisimiut. Da der ikke spildevandsrensning i Sisimiut bliver alt spildevand ledt direkte ud i havet fra flere steder i byen. Et af disse steder har fået øgenavnet ”chokoladefabrikken” 🙂

Derudover har jeg været på endnu en hundeslædetur, været til et grøndlandsk bryllup med efterfølgende kaffemik, oplevet vores første grønlandske snestorm og spillet ishockey på søen. For to weekender siden var vi på weekendtur til en hytte der bliver kaldt for ”UFOen”, som ligger 15 km fra byen. Vi var afsted på langrendsski, men oppakning på ryggen. Det var en rigtig god, men også udfordrende tur. Sidste weekend holdte skolen grillaften for os, hvor vi kunne afprøve deres tørdragter og fik lov til at hoppe en tur i havet. Heldigvis holdte dragterne tæt, så det var ikke et problem at holde varmen i det kolde vand – det var kun et problem for fingrene, da de tilhørende handsker ikke var vandtætte.

 

  • Mette

Skriv en kommentar