Af

Marie Thulstrup Bruhn

Jeg er 25 år og oprindeligt fra Hedensted. Normalt læser jeg en kandidat i Business and Development Studies på CBS, men i de næste 3 måneder har jeg skiftet den almindelige hverdag ud med Indiens varme, larm og temmeligt kaotiske trafik. Her har jeg fået en drømmepraktikplads ved en international speditionsvirksomhed, hvor jeg sammen med mit team vil arbejde mod en bæredygtig strategi og sætte den grønne omstilling på dagsordenen.

Med en tæt pakket kuffert, ankom jeg d. 29. august i Chennai’s tropiske hede. Det var et øjeblik jeg længe havde set frem til, og alligevel var det kun ombord på et fly der tog mig halvvejs rundt om kloden, at det gik op for mig at jeg skal bo her de næste tre måneder. 

Det er nu godt to uger siden, og jeg er meget bevidst om at jeg kun lige har prikket hul på oplevelsesboblen. Ligesom resten af Indien, er Chennai en by bygget på et væld af forskellige kulturer, religioner og sprog. Siden min ankomst, har hver dag været en eksplosion af nye indtryk. Der er selvfølgelig rodet og den kaotiske trafik som gør at min 7 km tur til arbejde ofte ender som en times tur i bil. Men Chennai er en by der kan byde på så meget andet. Der er altid lige en højtid, et bryllup eller en anden festlig begivenhed der skal fejres – og så bliver Chennai’s gader pyntet i alverdens blomster og farver.

Generelt er Chennai en af de mest sikre byer i Indien og man kan sagtens bevæge sig trygt rundt i byen. Man skal bare huske at tænke sig om og ikke bevæge sig for meget ud alene efter solnedgang. Trafikken er nok den største udfording. Det er besværligt at bevæge sig rundt til fods, og de fleste tager bussen, motorcyklen eller bilen for at komme rundt.  

Jeg startede på arbejde for godt en uge siden og har allerede fået tildelt en del opgaver. Det er så spændene endelig at komme i gang og er ikke i tvivl om at mit ophold bliver både udfordrende og lærerigt. Generelt er jeg blevet mødt af en venlighed og en positivitet rundt omkring i byen, og det gælder bestemt også blandt kollegaerne. De har taget mig under vingerne og vist mig Chennai’s mange templer, små oaser og ikke mindst den sydindiske mad – som er virkelig lækker og heldigvis har været af en styrke man godt kan holde ud. Jeg har endnu ikke vænnet mig til masala til morgenmad, men alt fra Dosa til Idli til Dhaal – hvert måltid byder på en ny og lækker smagsoplevelse. 

Indtil videre, har Indien og Chennai været en virkelig spændene omvæltning. Jeg tror at byen gemmer på mange overraskelser endnu og jeg ser frem til at opdage alt det den kan byde på.  

Skriv en kommentar