Uge 7 var jeg med landsholdet i Portugal og træne en masse udfordrende, sjove og interessante træninger. Samlet set var det utrolig fedt, da jeg endelig var kommet mig over min fysiske skade i min venstre fod, nemlig seneskedehindebetændelse. Så endelig en træningslejr, hvor jeg og min krop var klar på mange træninger.

Billede: Jeppe Ruud

Også ugerne før vinterferiens tur til Portugal, var jeg så småt begyndt at kunne træne mere og mere, endda med intervaller et par gange. Det samme med de to uger efter træningslejren. Jeg havde endelig fået hverdagstræningen i gang, præcis i samme udgave som inden min længere trælse skade i venstre fod. Så dét var super fedt at opleve igen!

Mit styrt på langrend i Tromsø

Men så kom de uventede stop på vejen. Det startede, da jeg besøgte min søster i Tromsø i det nordlige Norge ved starten af marts, styrtede jeg på langrend og brækkede min højre tommelfinger. Og det blev til et lidt slemt brud, så slemt, at jeg ikke ville kunne lave ”pincet-grebet” igen, medmindre det blev til en operation. Derfor skulle jeg så opereres i fuld bedøvelse onsdag d. 13 marts. Så det blev jeg. Og nu har jeg fået en stor gips på de næste seks uger, og derefter skal jeg i noget genoptræning for at min hånd kan blive nogenlunde som før igen. Det har selvfølgelig også stor betydning for min træning, og sæsonen, der gik i gang tredje weekend i marts. Men alt det udover træningen, det er også svært, da jeg kun kan bruge min venstre hånd. Så jeg er blevet sat overfor en rigtig svær udfordring, som varer over en del tid. Samlet set bliver det i otte uger, at jeg har gips på, og kun har min venstre hånd at arbejde med.

Alternative træningsmetoder

Jeg har ikke måtte løbe det første stykke tid efter operationen. Men i stedet er jeg 1,5 uge efter operationen startet på alternativ træning. Det første træningspas stod på en cykeltræning. Det blev til 4×5 minutters cykel runder på en stationær cykel i styrketræningsrummet på Fredericia Gymnasium. Fokus lå på, at få mit blodkredsløb samt mine muskler i mine lår og balder i gang igen. Træningen gik godt, og min hånd kunne slappe fint af i den slynge jeg havde rundt om halsen. Jeg cyklede i et meget roligt tempo. I mellem de fire runder holdt jeg en 2-3 minutters pause, hvor jeg lavede nogle ryg og nakke øvelser samt læg-udstrækning.

En anden alternativ træning jeg er begyndt med, er en form for gåtur. Men med det twist at det er en lille runde som jeg gik om og om igen, mange gange. Denne runde ligger i “Grønnedal” ved Fænøsund. Runden har mange højdemeter. Altså er det en træning for at få brugt mine lår-, ben- og baldemuskler rigtig godt, når jeg ikke kan løbe endnu. Det er nemlig VM i Silkeborgs bakker, som jeg går og drømmer om.

Udover disse to alternative træningspas, får jeg gået en hel del gåture, for stadigvæk at få brugt mine ben. Jeg laver også øvelser for at holde mine lægge, lår og fødder i gang i disse ret uventede og svære uger.

Skriv en kommentar