Endnu en måned gået. Denne gang meget hurtigt. Der er, om muligt, endnu mere at se til på ambassaden, eftersom vi nærmer os kronprinseparrets besøg her i slutningen af maj. Der kan være ret meget mere arbejde, end man lige tror, i sådan en handelsdelegation, og der er rigtig mange, der spenderer deres aftener og weekender på ambassaden for at få det hele til at hænge sammen. Men det er stadig spændende at være en del af processen, fordi man bliver kastet ud i så mange forskellige ting, og det er faktisk rigtig hyggeligt at tilbringe lidt mere tid med sine kolleger. Man kommer godt ind på hinanden, når man sådan skal løse så mange opgaver sammen.

Der er dog stadig et liv uden for ambassaden her i Berlin, hvor vi nærmer os sommeren. Det kan mærkes. Ikke kun på temperaturen, som ellers viser sommerlige varmegrader, men også på byen, som lever rigtig op til dåd, når træerne springer ud, og der er mulighed for at være ude om aftenen. Byens parker er fyldt til bristepunktet, når solen kommer frem, og temperaturen ryger over de 20 grader, og det samme er Berlins gader, når vi nærmer os aften, og klokken slår øl-tid. Det er skønt med sådan en rigtig god storbystemning.

Til de få negative aspekter ved at bo i Tyskland hører lige for tiden GDLs strejke. Inden for det sidste års tid har lokomotivførerne ved Deutsche Bahn strejket omkring 6-8 gange, og det bliver tilsyneladende ved i al evighed. Tyskerne selv er ved at være godt trætte af det, hvilket man godt forstår, når man selv bor midt i det. Selvom U-Bahn stadig kører her i Berlin (mit transportmiddel frem og tilbage mellem arbejde), så er det stadig noget af en belastning, at S-Bahn og alle regionaltogene ikke gør, idet dette betyder, at ALLE Berlinere skal med U-Bahn. Det er ikke super lækkert, når det, ligesom i går, var 28 grader trykkende varmt, og man står så tæt sammen, at sild i tønder har det bedre. Men strejken skulle ophøre fra søndag morgen, og lad os så håbe, at de snart kan blive enige.

Udover strejken er alt absolut til UG her i Berlin, hvor jeg nyder mit ophold i fulde drag. Byen er virkelig vidunderlig, og jeg glæder mig til at skulle bruge hele min sommer her.

Bis bald

Nanna

Skriv en kommentar