Det var med stor spænding, vi begav os ud på den lange flyrejse til Uganda. Hvem ville vi møde? Hvad ville vi lære, og hvad ville vi komme til at opleve?

Det blev en oplevelse langt ud over det forventede.
De fire dage, vi var i hovedstaden, boede vi lidt udenfor byen på et dejligt hotel: Cassia Lodge, med den smukkeste udsigt ud over Victoriasøen.
Kjaer Groups afdeling i Kampala, ”Motor Care” stillede bil og chauffør til rådighed for os de dage, vi skulle være i Kampala, og chaufføren, Mr. Yahaya var en fantastisk hjælp under vores færd rundt i denne storby, der for os virkede som en jungle med et utroligt trafikmylder, dårlige veje og elendig vej- og gadeanvisning.

Vi besøgte to af MyC4s samarbejdspartnere: ”FED/CMC” og ”Gatsby” og fik begge steder en spændende introduktion til deres arbejde med ansøgninger og administration af bevilgede lån.
Senere var vi sammen med et par FED-medarbejdere på besøg hos to låneansøgere og fulgte medarbejdernes arbejde med at indsamle oplysninger om låneren og hendes forretning.

Fredag var vi med en anden FED-medarbejder på rundtur til tre af ”Vore” lånere.
Det var spændende og interessant at opleve, hvordan MyC4-lånene her har været med til at sætte skub i udviklingen i disse små butikker.

besøg hos isenkræmmeren

Søndag fragtede den lokale bus os de tre hundrede kilometer til Fort Portal, hvor vi blev indlogeret i det meget hyggelige ”Rewenzori view Guesthouse” .
Stedet blev vores base den følgende uge, hvor en lokal turarrangør: ”CabaroleTours” bragte os rundt til et væld af store naturoplevelser.
Det blev oplevet som ren forkælelse at have egen chauffør og minibus fra morgen til aften. Vi oplevede virkelig, at chaufføren var der udelukkende for vores skyld.

Det kan være svært at vælge blandt de mange oplevelser. Men at stå inde i regnskoven og følge abernes vilde spring fra træ til træ var en stor oplevelse, og besøget på ”Moguso Market” var overvældende med tusindvis af mennesker i en gigantisk farvestrålende mosaik.
Fattigdommen gjorde overalt stort indtryk på os. Det ligger forstemmende langt fra, hvad vi er vant til at opleve, her med snottede småbørn i laset tøj, utætte lerklinede hytter, og folk, som forsøgte at tjene daglønnen f.eks ved at faldbyde en håndfuld plastiksandaler, en bakke med kaffebønner eller en sæk med salt.
På vejene mødte vi mænd, der trak og skubbede deres cykler kilometer efter kilometer tungt lastet med klaser med grønne bananer, eller sække, der kunne være stoppet med trækul eller kartofler.

Besøget i Queen Elisabth National Park var ubetinget den største oplevelse af dem alle. Her kørte vi i timevis rundt mellem mange af de vilde dyr,vi ellers kun har lejlighed til at se på fotos eller film. De var der, lige ved siden af os: Elefanterne og bøflerne, vildsvinene og hyænerne, vandbukkeene og de graciøse ugandabukke
Under eftermiddagens sejltur på kanalen mellem søerne ”Lake George” og ”Lake Edward
blev det til betagende møder med flodheste og krokodiller, elefanter og bøfler foruden et væld af forskellige vade- svømmefugle.

En ældre herre på besøg i restaurantens have

Alt i alt en rejse så fuld af oplevelser og indtryk, at der vil gå meget lang tid, før alt har bundfældet sig i erindringen, og som jeg glæder mig til at dele ud af under vinterens foredrag for pensionister og efterlønnere og under informationsmøder med mulige fremtidige investorer i MyC4.

Gunnar Jensen

Besøget i Queen Elisabeth National Park gav uforglemmigelige oplevelser

Besøget i Queen Elisabeth National Park gav uforglemmigelige oplevelser

2 kommentarer til “Ugandaoplevelser”

 1. Sune Brolund skriver:

  tak for en god informativ beskrivelse af din rejse, Har selv gennem de sidste år brugt MYC4.
  Det ville have været intersantat få noget mere af vide om låntagerne, Hvordan deres liv leves og hvilken betydning et lån fra MYC4 har været for dem. Er der sket noget med deres levestandard. har det været med til at sende børn på skole . Har de fået flere ansatte osv osv

  Vil selv tage på en tur til Afrika

  med venlig hilsen

  Sune Brolund

 2. Gunnar jensen skriver:

  Hej Sune.
  De fem låntagere, vi besøgte, havde alle klaret at betale lån nr. 1 tilbage og var enten ved at søge lån nr. 2 eller var i gang med at afvikle det.
  Det var meget tydeligt, at det var mennesker med fremdrift, som havde forstået at bruge MyC4-lånene til at komme videre med opbygning og konsolidering af deres lille virksomhed.
  Vi gik ikke ind i en tættere snak med dem om lånenes betydning. Vi følte vel nærmest, at vi let kom til at træde dem for nær.
  Men jeg kan da fortælle, at konen, som levede af at sælge kraftfoder, havde formået at bygge sig et muret hus, for de penge, hun fik til overs efter at have betalt lån nr. 1. tilbage, mens kvinden, der solgte køkkenudstyr, havde fået råd til at flytte til større og bedre placeret butik.
  Jeg vil ønske dig en god tur til Afrika. Det kan varmt anbefales.

  Gunnar

Skriv en kommentar