Af

Henrik Klemmensen

Dansk triatlet der rejser verden rundt for at samle point til OL kvalifikationen mod Tokyo. Henrik er bosat i Odense hvor han træner med Tri Team SDU. Han har studeret til Ingeniør i Global Management and Manufacturing, hvor han blev uddannet i 2017. Nu fokuserer han al energi på triatlon i målet om at opfylde de store ambitioner.

Jeg sidder i skrivende stund i Marrakech Lufthavn på vej mod Dakhla hvor jeg skal køre en Continental Cup på søndag d. 2 December. Formålet er meget klart: Jeg skal have en masse point til verdensranglisten med hjem til Danmark.

Jeg skal være ærlig og erkende at denne tur ikke havde været nødvendig hvis jeg havde formået at skrabe flere point sammen gennem sæsonen, og pludseligt blev det en nødvendighed at jeg tog på en lille rundtur i Afrika for at komme foran i køen til de sjove stævner i 2019. Om en start opnås i en World Cup afhænger nemlig af placeringen på verdensranglisten. Der er 75 pladser på start stregen, og de 75 bedst placerede på ranglisten som tilmelder sig, får start. Omvendt står jeg her også kun fordi sæsonen har udviklet sig godt for mig, og at jeg nu er en del af OL brutto gruppen og dermed er en satsning frem mod Tokyo.

Selv om jeg måtte afbryde en ellers tiltrængt off-season periode i starten af november for at holde træningen kørende frem mod dette stævne, må jeg indrømme at det er motiverende at gå ind til et internationalt stævne med en målsætning om en podieplacering. Der går nok lige et par år før jeg kan have samme indstilling til en World Cup. Det gode ved African cups er at der er en god chance for mange point da der er få af de store kanoner som orker at bruge energi på at komme hertil. Dermed er startlisterne tyndere besat, og konkurrencen mindre.

Efter stævnet i Marokko drager jeg til Senegal hvor jeg skal køre endnu en African Cup, – denne gang i Dakar. Træningsmulighederne i Dakar skulle være betragteligt bedre end i Dakhla, så jeg ser frem til at komme dertil mandag og dermed have hele seks dage op til andet race hvor jeg kan forberede mig optimalt og nyde det fine vejr. Følg gerne med på min Instagram side: @henrikklemme for opdateringer undervejs. Det skal nok blive et eventyr.

/Henrik

Skriv en kommentar