Jonas Gabs og mig efter langdistancen.
Jonas er blevet udtaget til EM i Hviderusland, stort tillykke herfra!!
Foto: Thomas Gabs

Testløbene ved Himmelbjerget

Efter mine otte uger med gips omkring højrehånd, som startede fra begyndelsen af marts måned, har jeg endelig fået trænet en hel del de sidste par uger. Det har både stået på fysisk træning med løbeture og interval-træninger, samt teknisk træning, specielt med et orienteringskort samt kompas i hænderne og glæden ved at kunne opleve konkurrencerne igen.

I pinsen stod det for mit vedkommende på en konkurrence igen, og det var en af de mere vigtige. Det var nemlig udtagelsesløbene, der afgjorde om at blive udtaget til VM for juniorer og EM for ungdom. Udtagelsesløbene indeholdt tre konkurrencer, et sprintløb, en mellemdistance og en langdistance. Sprinten blev afholdt ved Marienlystparken i Aarhus, mens skovdistancerne var i skoven ved Himmelbjerget i Silkeborg. Jeg havde været løbende uden gips de seks uger før denne pinse weekend, og havde set meget frem til det. Både med nervøsitet og spænding, da jeg rigtig gerne ville prøve at vise de andre, trænerne og ikke mindst mig selv, at jeg var blevet godt løbende.

Udtaget til VM

Jeg er selv rigtig godt tilfreds med mine præstationer, en 2. plads på sprinten, kun ét sekund fra 1. pladsen. Og i skoven blev det til en 6. plads på langdistancen samt en 4. plads på mellemdistancen. Tre gode præstationer på resultatlisten, men heldigvis også når jeg kigger på løbene med det ”individuelle syn”. Jeg løb mit bedste, lavede enkelte fejl, men i en grad jeg er godt tilfreds og stolt over. Onsdagen efter testløbene ringede landstrænerne rundt til os løbere og udtog både VM- og EM holdet. Jeg fik et opkald, med meddelelsen om, at jeg var udtaget til VM, som dette år er på hjemmebane, nemlig i Silkeborgs kuperede skove!! Jeg blev rigtig glad, og ikke mindst utrolig stolt! At jeg fik bevist, at jeg er god nok til at skulle repræsentere Danmark til VM i Silkeborg, der bliver afholdt d. 7 til 12 i juli måned.

Stafetholdet til Jukola i Finland.
Foto: Jeppe Ruud

Jukola, Venla-stafetten ved Kangasala i Finland:

Udover testløbene, som blev løbet i pinsen, var jeg i weekenden d. 14-16 juni taget til Finland for at løbe verdens største orienteringsstafet, begivenheden, som hedder Jukola. Jeg var afsted med OK Pan Aarhus, som jeg er begyndt at løbe for internationalt. Vi havde i alt fire hold med, to damehold samt to herrehold. Jeg var på hold med tre piger fra Aarhus, som alle er utrolig dygtige, og har en masse potentiale til at løbe en god stafettur; Caroline Gjøtterup, Stine Bagger Hagner og Camilla Bevense. Jeg fik tredjeturen, som lød på en 7,1 km bane. Vi løb i en finsk skov, med knap så meget relation til de danske skove.

Verdens største stafetløb

På damestafetten stillede omkring hele 1700 hold til start, mens der på herrestafetten var omkring 1900 hold, som stillede til start. Alt i alt en kæmpe stor stafet, og ikke mindst oplevelse.

Det gik rigtig godt for vores hold, Caroline kommer i mål som nr. 13, Stine som nr. 9, og sender derfor mig ud i skoven helt langt fremme blandt nogle af de bedste og mest erfarne orienteringspiger rundt fra hele verden. Men jeg løber også en god tredjetur. Hele vejen har jeg styr på teknikken, og laver nærmest ingen fejl undervejs. Det betyder at jeg holder os fremme i den sjove ende, og kommer i mål som nr. 16. Det var utrolig fedt at kunne løbe så godt og undgå at min nervøsitet ødelagde min præstation! Samlet set ender vi som nr. 60 på stafetten, og vigtigst af alt resulterede vi med en stafet, som indebar fire stabile og gode præstationer. Samt en rigtig sjov og fed fælles oplevelse! Efter damestafetten var afviklet, startede herrestafetten om aftenen kl. 23, da solen var gået ned og det var blevet mørkt. Det var også her utrolig sjovt at følge med på sidelinjen og heppe på herrerne i løbet af nattetimerne. Sådan en oplevelse som denne Finland-weekend, er helt sikkert noget jeg ser frem til i løbet af mine kommende år som orienteringsløber. Og er helt sikker noget, som jeg vil prioritere højt!

Løbebillede fra Venlastafetten til Jukola
Foto: Jonas Munthe
Billede fra da jeg kom i mål til Venla-stafetten i Finland
Foto: Jonas Munthe

Skriv en kommentar