Af

Tina Petz Rasmussen

Mit navn er Tine Petz Rasmussen, jeg er 24 år gammel og til dagligt studerer jeg antropologi på Aarhus Universitet. Med Middelfart Sparekasses støtte er jeg rejst til Storbritannien, nærmere bestemt University of Kent, Canterbury, i Sydengland, hvor jeg skal studere de næste 5 måneder. Udvekslingsopholdet er det sidste led i min bacheloruddannelse (6. semester) og giver mig mulighed for at prøve fire spændende valgfag af, bo i udlandet, lære en masse nye internationale studerende at kende og komme tættere på livet i England og Storbritannien. Det bliver helt sikkert nogle måneder med fuld fart på, hvor jeg får mulighed for at udvikle mig fagligt og personligt. Noget, jeg virkelig har set frem til!

Tiden flyver afsted, og jeg har nu allerede været i England i små to måneder. Jeg har allerede fået mange gode oplevelser og er faldet til her. Det føles nu mere som om at bo her er min hverdag og ikke længere en udflugt eller rejse. De første par uger oplevede jeg en masse i nærområdet (i Canterbury) og mødte nogle af de mange udvekslingsstuderende, der er her på University of Kent. Der er mange fra andre europæiske lande, men også internationale studerende fra bl.a. USA og Uruguay. Det er virkelig spændende at møde mennesker fra så forskellige lande og uddannelsessystemer, som alle har masser af mod på at opleve England og Storbritannien.

Til dagligt bruger jeg det meste af min tid på at studere og følge de fire valgfag, jeg har herovre. Fagene er virkelig interessante, men det har været en udfordring at følge med tempoet og lære, hvordan det akademiske system fungerer her på stedet. Heldigvis har jeg kunnet tale med mine “flat mates”, kollegie roomies, omkring det og fået trips og tricks. Jeg bor nemlig sammen med syv briter, der alle er søde og imødekommende. Jeg har også meldt mig ind i “Yoga Society”, da det er rimelig normalt at være en del af en “Society”, så 1-2 gange i ugen er jeg til yoga. Derudover foregår der mange sociale og festlige arrangementer, og der er tilmed en natklub her på campus. Desuden har jeg netop været på en udflugt med andre udvekslingstudernede mod sydkysten. Vi besøgte Dover og Folkstone, der er to smukke kyst/havnebyer cirka en times kørsel fra Canterbury.

Vejret var på vores side, og vi nød det smukke forårsvejr og den skønne udsigt. Faktisk kunne vi se helt til Frankrigs kyst. Dover Castle, som billedet er taget fra, er bestemt et besøg værd. Stedet byder på en utrolig historie om middelalderkonger og Anden Verdenskrig.

Folkstone var også en fin kystby, hvor mange englændere nød lørdagens vejr med en Pint og Fish & Chips. Turen var en stor succes, og jeg ser frem til flere oplevelser, forhåbentligt også med dejligt vejr. Som fyrtårnet her fint beskriver, så er vejret ligesom i Danmark et samtalemne for alle og en stor faktor i dagligdagen – i hvert fald når man bor i Storbritannien.

Skriv en kommentar