Af

Susanne

Det var med stor glæde jeg rejste til Gambia i december mæned, med mig havde jeg midler, fra Middelfart Sparekasse, til at installere internet på en teknisk skole i Ebo Town, som er et stort slumområde. Skolen uddanner fattige unge fra kvarteret, godt hjulpet på vej af danske sponsorer, pt er 56 ud af 77 sponsoreret af danske, formidlet af undertegnede. Fortrinsvis prioriteres de unge piger, som ofte dropper tidligt ud af skolen, ofte pga dødsfald i familien, eller måske fik de aldrig chancen for at gå i skole, da det er drengebørnene der prioriteres.

I Afrika er it-uddannelse lige så vigtig som alle andre steder i verden, så at skolen nu har fået installeret internet, giver dem en fantastisk mulighed for at uddanne de unge, og samtidig, som det vigtigste, at få dem i job efterfølgende. Når der gives hjælp, skal det være hjælp til selv hjælp princippet.

Skolen afholdt en flot åbningsceremoni, med uddeling af certifikater, heriblandt et til Middelfart Sparekasse.

Tusind tak for støtten, den er faldet på et meget tørt sted, og vil blive til stor gavn for rigtig mange, der ikke selv havde muligheden for denne udvikling.

Venligst Susanne Skov. www.dr.dk/lokalehelte (skole og sundhedsprojekt gambia)

Skriv en kommentar