Ja det er godt nok ikke nemt at arbejde på internettet hernede fra Afrika af. Jeg prøver igen og håber virkelig at alle billederne kommer med denne gang.

Efter 7 måneder er det endelig lykkes. Resultatet er flot og imponerende. Vi er færdige med køkkenet. Puha, siger jeg bare. De startede med at sige at det kun ville tage 14 dage og nu 7 måneder efter kan jeg stolt sige; det er færdigt 😀 Takken kan ikke være stor nok til Middelfart Sparekasse. Uden jer ville det aldrig være lykkes! I har sørget for at børn lærer noget om sundhed og ernæring. De har fået et køkken med alle dertil hørende redskaber, ikke mindst det super effektive komfur og en lille urtehave. Derudover er der også sørget for mad til børnene, en vandtank og løn til 5 kvinder, som arbejder i køkkenet.

img_2184.JPG
Amagezi Education Centre. Amagezi er navnet for det område hvor Education Centeret ligger.

img_2185.JPG
Nogle børn fra landsbyen Amagezi, står foran centeret.

img_2179.JPG
Dette er så sådan centeret ser ud.

img_2174.JPG
Flot malet!

Når børnene kommer lærer de om mange ting fx fysik, kemi, biologi, drama, kunst og miljø. De ting som er til rådighed på centeret er alt sammen noget som er blevet doneret. Der er computere, mikroskoper, skeletter og figurer af forskellige ting som kroppen består af (til biologi), bundsenbrændere (kemi/fysik), bøger til deres bibliotek, jeg har hørt at et teleskop også skulle være på vej. Når de har drama bliver der fx fortalt om Hiv og Aids, malaria, hvor vigtigt det er at få en uddannelse osv. Det bliver næsten altid vist med en film. Filmen bliver vist med en projekter. Derefter taler læreren det igennem med børnene og stiller dem forskellige spørgsmål til det, de har set.

img_2169.JPG
Og dette er så vores flotte køkken Der er 2 opbevaringsrum. Det ene er til at opbevare mad og det andet bruges til at opbevare potter, pander osv. Muren til denne side er kun halv så stor og dette er til for, at børnene kan se hvordan det foregår, når kvinderne forbereder maden. Når maden er færdig serveres det til børnene. Centeret får besøg af 1320 børn fra 22 skoler 4 gange om året.

img_2167.JPG
Dette er så det effektive komfur, som egentlig var årsagen til, at det skulle tage så frygtelig lang tid, at få køkkenet færdigt.

img_2194.JPG
Her ses komfuret i aktion.
Der laves posha og grøntsager. Hullet der ses længst ude til venstre er skorstenen. Der bruges kun lidt brænde om dagen og komfuret kan holde sig varmt helt til næste morgen.

img_2196.JPG
Folk i landsbyerne bruger utrolig mange penge på brænde. Men med dette komfur, har vi beregnet, sparer folk 1500 Ush om dagen. Det er mange penge at spare for dem. (1000Ush svarer til ca. 3kr)

img_2191.JPG img_2192.JPG
Der er ansat 5 kvinder til at sørge for alt mad på centeret.
De arbejder på skift og arbejder som regel 2 ad gangen.

1 kommentar til “Tak til Middelfart Sparekasse”

  1. Middelfart Sparekasse skriver:

    Hej Signe,

    Det lykkedes med billederne – jeg skal nok forsøge om vi kan finde en løsning, så de flotte billeder præsenterer sig pænere!

    Det har været spændende at læse om dit projekt og det er super at du har været med til at gøre en forskel!

    /Kristian

Skriv en kommentar