Af

Line Maigaard

Foreningen består af otte medlemmer, der samtidig er årets deltagere i den internationale procedurekonkurrence, Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot. Dette år var Foreningens medlemmer Bjørn Moosgaard, Dida Daugbjerg, Helena Fisker, Laura Weibel, Line Maigaard Iversen, Mathias Bové, Morten Bertelsen og Morten Nikolajsen. Derudover har Foreningen en bestyrelse bestående af formand, advokat Claes Wildfang, og en kasserer, Line Maigaard Iversen.

Foreningens formål er at indhente midler til brug for Foreningens medlemmer, så de får de bedste muligheder for at deltage i såkaldte pre-moots eller “testkonkurrencer”, inden den endelige afvikling af procedurekonkurrencen finder sted i Wien i ugen op til påske.

… og endnu en gang TAK for støtten skal det lyde fra Foreningen Vis Moot Aarhus!

Vi er 8 jurastuderende/-nørder fra Aarhus Universitet, der har været udvalgt til at deltage i verdens største procedurekonkurrence (med formentlig verdens længste navn), Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot. Det betyder, kort fortalt, at vi er 8 studerende, der siden oktober måned har knoklet måsen ud af bukserne i forsøget på at vinde en fiktiv sag i skarp konkurrence mod en masse andre dygtige jurastuderende fra hele verden.

Fra oktober til og med januar har vi siddet på universitetet og udarbejdet skriftlige procedureindlæg. Derefter startede den mundtlige del, hvor vi øvede os i at forelægge sagen mundtligt. Det er særligt i forbindelse med den mundtlige del, legatet fra Middelfart Sparekasse har spillet en stor rolle. Bl.a. dén støtte gjorde det nemlig muligt for årets hold at deltage i testkonkurrencer i både London, New York, Düsseldorf og Stockholm, inden selve konkurrencen blev afviklet i Wien i sidste uge.

Igennem hele forløbet har holdet fra Aarhus heldigvis klaret sig godt, selvom der i år var rekordmange deltagende universiteter – nemlig hele 338 universiteter fra hele verden, så konkurrencen var hård! Den hårde konkurrence til trods, formåede Aarhus Universitet at slæbe hhv. en 1. plads med hjem fra pre-moot (testkonkurrence) i London, en 3. plads med hjem fra pre-moot i Düsseldorf og en 2. plads med hjem fra pre-moot i Stockholm.

Da selve konkurrencen løb af stablen i Wien i sidste uge, præsterede Aarhus-holdet – som det eneste hold for 12. år i træk! – endu en gang at placere sig blandt de 64 bedste hold.

Vores deltagelse i konkurrencen og udbyttet derfra er uvurderlig, lige nøjagtigt som støtten fra Middelfart Sparekasse har været! Det er fedt at se, at Sparekassen støtter så mange forskelligartede formål, og vi er dybt beærede over, at der også var plads til at støtte op om vores projekt.

 

/Line.

 

Skriv en kommentar