Af

Ib Jacob Brinch-Jensen

Jeg hedder Ib Brinck-Jensen, 21 år og er modtager af Middelfarts Sparekasses studielegat. Jeg kommer oprindeligt fra Fredericia, og studerer til daglig medicin på Aarhus Universitet.

Jeg bytter her i foråret de hjemlige omgivelser i Århus ud med en tur “down under” til det store Australien. Her vil jeg tage kurser på Griffith University i byen Gold Coast, som ligger nær Brisbane i den østlige del af Australien. Kurserne i mit ophold relaterer til mit studie i Århus. Ved siden af studiet håber jeg, at få tid til at surfe på de lækre strande i nærheden, samt lære en masse nye mennesker at kende!

God læselyst!

/Ib

Surfing er lidt af et varemærke her på Gold Coast. Det er oplagt, for her er intet mindre end 20 km ren sandstrand, og stranden er optimal til at lave “some sick waves,” som man siger hernede. Om man går en tur ved stranden morgen, middag eller aften, så ser man næsten altid et par surfere hænge ud på bølgerne. Bølgerne kan til tider være meget høje. Ja faktisk så høje at stranden bliver lukket, og jeg må opgive at surfe, og gå hjem med hængende ører.

Surfing er svært. Første gang jeg prøvede at surfe, var på Club La Santa for nogle år siden. Her husker jeg, at alle på vores hold var oppe at stå på boardet, og vi havde en dejlig dag. Jeg tænkte: “surfing – det er da ikke så svært”

Det har ændret sig nu. Surfing er meget svært. Det er kombinationen af, at man skal fange bølgen, komme op på boardet i en flyvende fart og bagefter surfe bølgen, som bare gør det til en hammersvær sport. Jeg synes ellers det ser meget let ud, når man ser de mere erfarne stå på bølgerne. Sådan er det jo ofte, og nogle af dem har dog også surfet siden de kunne gå. Heldigvis er der stadig massere af kampgejst, for at blive bedre til at surfe, og jeg giver ikke op! Yeeew! (Yew betyder fedt på surfersprog)

Billedet er fra Currumbin Beach, hvor vi surfer.

Min nye roomie fra Saudi-Arabien er en dejlig en. Han læser til revisor i Australien, og det er helt fantastisk, at høre om det land og deres kultur. Han har aldrig lavet mad før han kom til Australien, for som hans mor siger: “men are dangerous in the kitchen.” Han for faktisk ikke lov, til at komme ud i køkkenet, når han er hjemme i Saudi Arabien. Men hvad spiser han så i Australien, når han ikke kan lave mad? 

Han har lært at lave en risret med kylling og karry, som faktisk er ret god. Han bruger nogle krydderier, som jeg aldrig har smagt før, og som giver risene et hav af smagsnuancer. Det er bare lækkert. Jeg håber virkelig, at jeg kan finde de krydderier, når jeg kommer hjem til dk. 

Det var lige et hurtigt indblik i lidt af min dagligdag hernede i Australien. Nu er der kun en maaned, til at jeg lander i Danmark igen! Det bliver rigtig dejligt!

Her spiser min roomie og jeg laekkert brod!

Skriv en kommentar