Af

Lauge Skov Due Nielsen

Vi er et bådfællesskab bestående af Mathias Hansen på 26 år, Sebastian Bjørn Bak Matthiesen på 27 og Lauge Skov Due Nielsen på 25. Vi er alle tre opvokset i Middelfart og kender hinanden fra forskellige skoler og fritidsaktiviteter, bl.a. sejlads.

Båden hedder S/Y Triboloca og med den sejler vi d. 20/08/2023 på en jordomsejling uden slutdato.

Planen er at sejle mod vest omkring ækvator og opleve verden undervejs. Vi vil møde lokalbefolkningen  i øjenhøjde og komme ind under huden på dem der tillader det. Vi har en masse værktøj med og forhåbentligt overskud til at give en ekstra hånd, der hvor der er brug for det. På den måde tror vi på at vi kan få mere ud af eventyret end blot at opleve den som en form for turist. Vi vil undervejs have gaster med ombord på båden, bestående af folk vi kender og dem som har kontaktet os fordi de har set vores medier og at vi søger.

Vi glæder os utroligt meget til at komme afsted på eventyr og til selvfølgelig også til den næste ankerbugt rundt om hjørnet.

Besøg vores Instagram ved at klikke her og følg med på rejsen

Det er efterår 2022. Mathias og Sebastian er flyttet sammen i Sebastians hus for at intensivere søgningen på en sejlbåd og samtidig afprøve det at bo sammen. Den helt store drøm er at istandsætte en båd og tage på jordomsejling.

Da vi en våd lørdag eftermiddag går en tur på Strib havn, hvor Mathias’ daværende båd Margrethe har plads, bliver vi ringet op af en bekendt, der har set en stor båd til salg i Ishøj. Vi får hurtigt fundet annoncen, men kan se at der allerede står at den er solgt. Samtaleemnet på resten af gåturen handler om båden og vi ender da også med at skrive en mail til Tempo bådsalg, hvor vi forklarer, at vi ville være MEGET interesseret i det usandsynlige tilfælde at køber skulle springe fra. 

Men det gjorde køber og det er vi virkelig glade for.

Dagen efter tager Mathias og Sebastian turen fra Middelfart til Ishøj og køber båden foran ti potentielle andre købere, da de kom først. Derefter ringer de til Lauge, der sidder i Barcelona og er på vej til at krydse Atlanten i en lignende båd med syv andre personer. Båden var et røverkøb, da tidligere ejer var gået konkurs og banken måtte sælge den. Derfor var prisen meget lav, da det eneste man kunne garantere var at motoren virkede.

Siden vi i slutningen af november sidste år fandt Triboloca, er tiden fløjet af sted. Dengang tog vi en hurtig beslutning, som vi godt vidste betød, at vi skulle give den gas for at blive klar til vores jordomsejling. En jordomsejling, der gerne skulle starte senest september 2023. Båden, som er en Jeanneau Sun Odyssey 51, er en tro kopi af Havana fra ‘Kurs mod fjerne kyster’. Den stod dengang på land og lignede noget, der i de flestes øjne ville være uoverskueligt, men vi kunne se potentialet. Vi håbede samtidig på, at der ville gemme sig en masse gode ting inden for de knap 15 meter, som er bådens længde. Samtidig drømte vi stort om det eventyr, der nu ligger næsten lige foran os. For den 20. August, sejler vi af sted sydpå.

Vi har nu knoklet de seneste ni måneder og er næsten klar. Vi har vendt hver en skrue og skrabet båden helt ned til kernen for at opbygge den igen. Vi har skrevet lister, rigtig mange lister, for at danne os et overblik over noget, som til tider har føles voldsomt uoverskueligt. Med hvert vores fuldtidsjob og privatliv, har vi udnyttet de sidste timer af døgnet til at lakere træværk, polere fribordet, trække ledninger til lys eller skifte slanger til toilettet. Ja, vi kunne blive ved.

Med hjælp fra venner og familie har vi, i de kolde vintermåneder, slæbt os igennem den ene hårde opgave på listen efter den anden. Listen er nu forholdsvis kort og vi er der, hvor vi kan se hinanden i øjnene og sejle afsted velvidende at hun er klar.

Vi søsatte Triboloca d. 20 Juni. Hun har sidenhen fungeret som vores hjem og allerede givet os en masse oplevelser. Vi har været tæt på at synke på en smuttur til Fredericia, sejlet nærmest hele Danmark rundt med vores venner for at afprøve grejet. Vi har haft besøg af en masse mennesker, der synes projektet er spændende. Nu kulminerer det hele på næste søndag hvor folk er inviteret ned på Middelfart Marina for at vinke på gensyn og sende os godt afsted ud i verden.

Skriv en kommentar