Af

Jonas Thyme

Mit navn er Jonas Thyme. Jeg kommer fra Esbjerg og er 22 år gammel. Jeg har windsurfet siden, at jeg var 10 år. Jeg konkurrer i disciplinerne slalom og iQFoil. Mit mål er at komme til OL i 2028.

Mine bedste resultater:

Verdensmester u19 speed 2017, 3. plads u21 slalom VM 2021, 3. plads u17 slalom VM 2017, Europamester u19 foil 2018, Nordiskmester u21 slalom 2018 og 2019, delt 1. plads senior kombineret iQFOil/Slalom DM 2021

Stævnerapport fra VM i Frankrig

Den 17.-22. april var jeg til VM i slalom windsurfing i Sydfrankrig. Jeg var virkelig spændt, før stævnede startede. Det var mit første VM og også mit første stævne uden for Danmark, så jeg vidste ikke helt, hvad jeg forventede omkring mit resultat. Men en ting var helt sikkert, og det var, at jeg ville i en top 10!

Det var en udfordring, hvad jeg skulle tjekke ind af udstyr, da man kun måtte bruge 4 forskellige sejl og 2 forskellige boards. Normalt ville jeg bruge 5 forskellige sejl og 3 forskellige boards. Jeg valgte mit mindste udstyr fra, så jeg tjekkede følgende sejl størrelser ind: 8,6-7,8-7,0-6,3m² og følgende boardstørrelser ind: 130-115liter.

Dag 1: Det var en dag med meget skiftende vind, så det var udfordrende, hvad jeg skulle vælge af sejl. I første elimination var jeg på 7,8 og 115 i første heat. Da vi kom på land efter heatet var der ingen vind. Vores bane lå forholdsvist lang ude, så jeg tog mit største udstyr for at være sikker på at nå semifinalen. Ude på banen var der ligeså meget vind, som i første heat, så jeg havde rigeligt at se til!  Efter semifinalen var der ikke tid til at nå på land inden finalen, så jeg var nødt til også at sejle finalen med det store udstyr. Det gik dog helt fint og jeg endte på en 4. plads i finalen i første elimination! Herefter tog vinden voldsomt til, og jeg skyndte mig at rigge mit mindste udstyr. Men så droppede vinden fuldstændig, og vi fik ikke flere sejladser den dag. Første dag gik over alle forventninger, og jeg var super godt tilfreds!

Dag 2: Dagen startede ud med ingen vind, og vi ventede en del på vinden. Vi kom på vandet, og jeg var på 7,8 og 115. Det gik rigtig godt i første elimination. Jeg lavede endnu en 4. plads, og var stadig godt tilfreds! Efter første elimination tog vinden igen voldsomt til, og jeg endte på mit allermindste udstyr. Det var ikke optimalt, men sådan havde de andre det også. I den elimination lavede jeg en 5. plads.

Dag 3: På dag 3 var jeg faktisk rigtig smadret, og jeg håbede lidt på at få en offday. Vinden kom dog omkring klokken 16 og de satte en elimination i gang. Vi nåede dog at få en elimination med fin vind. Jeg var ikke helt på toppen… Jeg tabte sejlet 2 gange efter en mærkerunding i mit første heat, jeg gik heldigvis alligevel videre til semifinalen. I semifinalen sejlede jeg faktisk fint og kom sikkert i finalen! I finalen var min start og mine jibes ikke noget at råbe hurra for, men min fart var rigtig god! Men det hjalp ikke så meget, da jeg faldt i vandet i en jibe. I den fjerde elimination blev det så til en 8. plads. Efter 3. dag lå jeg samlet set på en 5. plads, som jo var langt inde i min målsætning.

Dag 4: Dag 4 startede også ud med lidt venten, men vinden kom hurtigt og vi fik sat gang i sejladsen. I første elimination sejlede jeg med 7,8 og 115. Jeg var flyvende og lavede endnu en 4. plads (nu begyndte jeg næsten at blive lidt træt af at ligge lige uden for top 3). I anden elimination røg jeg ud i semifinalen, hvilket jeg bestemt ikke var tilfreds med! Jeg fik samlet mig selv op og vandt loosersfinal, så det blev til en 11. plads.

Dag 5: Da sidste dag startede, lå jeg på en 5. plads og følte mig egentlig lidt truet af dem bagved, da jeg i elimination, vi havde den anden sidste dag kun fik en 11. plads. Målet for den sidste dag var at beholde min 5. plads med samtidig give den så meget gas som overhovedet muligt! For at sige det lige ud, har jeg aldrig været så godt sejlende, som jeg var den sidste dag! Min fart var god, og jeg var godt fremme i starterne. Jeg vandt den første elimination, jeg har aldrig været så stoked! I den sidste elimination var jeg virkelig spændt og fokuseret, jeg skulle lave et godt resultat for at komme i top 3! Jeg var godt sejlende, og det blev til en 3. plads i sidstelimination. Det var nok til, at jeg fik VM bronze!

Det har været en rigtig vild oplevelse og super lærerigt at være med til VM, og jeg er super tilfreds med mit resultat! Det er helt klart ikke det sidste VM, jeg skal deltage i ?

Tak til Middelfart Sparekasse for at støtte mig. Uden dem ville jeg helt klart ikke være kommet så langt!

 

Skriv en kommentar