Af

Emil Weimar

Jeg hedder Emil Weimar, er 23 år, og studerer til dagligt HA Generel Erhvervsøkonomi på SDU i Odense. Jeg blev i sommers færdig med de to første år af min bachelor (4 semestre) og har valgt at læse 5. semester på Portsmouth Business School i England. Det er noget jeg har set utrolig meget frem til, og jeg er sikker på, at det bliver en fantastisk oplevelse at bo i Portsmouth. Jeg vil forsøge, at opleve så meget som muligt i de måneder jeg er afsted, og jeg glæder mig til at dele mine oplevelser og erfaringer med jer her på bloggen.

Kalenderen siger allerede 8. december og julen nærmer sig altså med kraftige skridt. Lørdag den 17. december drager mine to ”housemates” og jeg til London for at nyde de sidste dage i England, inden vi igen sætter vores fødder på dansk grund den 20. december.

Lad os dog starte med at kigge lidt tilbage på den seneste måneds tid. Hvis jeg skal beskrive den med et ord, må det være intens. Intens på så mange forskellige måder. På universitetet har vi haft super, super travlt. Vi har haft tre karaktergivende præsentationer, der skulle forberedes og fremføres i november og fire rapporter med deadline i løbet af december. Der har derfor virkelig været meget at se til og de sidste uger har vi haft enormt mange møder og arbejde til langt ud på aftenen.

Samtidig har jeg dog forsøgt at nå så meget som overhovedet muligt ud over universitetet. Jeg har naturligvis stadigvæk spillet squash og futsal alle de gange, jeg har haft mulighed for det. Derudover var vi midt i November en weekend i Edinburgh. Turen derop i bus udviklede sig til en 15 timer lang “overlevelseskamp”, med kø-kørsel, dårligt vejr og sure buschauffører. Men da vi ankom, stod det hurtigt klart, at turen var det hele værd. Edinburgh var intet mindre end fantastisk! Byggestilen der er anvendt i byen er fascinerende og selv kulturen i Edinburgh emmer af historie. Også hvad angår natur har Edinburgh alt, hvad man kan ønske sig. Byen ligger helt ud til vandet og nærmest i byen finder man store naturområder med bjerge, der kan bestiges. Det gjorde vi, og at se solopgangen fra Arthurs Seat (251 meter over havoverfladen) var en helt unik oplevelse – også selv om det var ret oversky.

edinburgh-collage-2

To dage efter hjemkomsten fra Edinburgh drog jeg en uge til Egypten, for at fejre mine forældres sølvbryllup. Det var en utrolig dejlig uge med dykning, snorkling, sol, strand og ikke mindst samvær med min savnede familie. Det gjorde dog ikke perioden mindre intens hvad angår skolearbejde, og dagene efter jeg vendte hjem fra Egypten blev derfor brugt på intensivt at skrive opgaver.

egypten-collage

Efter at have de fleste opgaver på rette spor, var det så i sidste weekend (3.-4. december) blevet tid til at skulle repræsentere University of Portsmouth til ”BUCS Clay Pigeon Shooting Championships”. Dette er en årlig konkurrence hvor alle britiske universiteter konkurrerer i lerdueskydning. Her klarede vi os rigtig fint og blev nr. 5 og slog blandt andre universiteterne fra Oxford, Liverpool, Newcastle og Edinburgh. Det var en rigtig fed oplevelse med godt kammeratskab og masser af ”mandehørm”.

bucs-collage-2

Vi er nu snart nået til den sidste weekend i Portsmouth, og den skal jeg tilbringe her sammen med to venner, der kommer på besøg hjemmefra. Næste uge skal vi stille og roligt have pakket alt ned og gøre klar til London, inden vi vender retur til Danmark. Mit engelske eventyr er altså ikke ovre endnu, men det begynder efterhånden at lakke mod enden.

Skriv en kommentar