Af

Amalie Højmark Tygesen

Hej med jer! Følg med, når jeg rejser til New York!

Jeg hedder Amalie Højmark Tygesen. Jeg er en 24-årig studerende på Aarhus Universitet, som har fået den fantastiske mulighed for, at studere et semester på Queens College i New York. Her skal jeg studere fra januar til maj 2022. Jeg er i gang med en bachelor indenfor dramaturgi. Jeg tager til New York for, at få et mere erhversrettet perspektiv på min uddannelse, og få en oplevelse for livet. Det har længe været en drøm at studere i USA, og derfor er jeg meget taknemlig for, at Middelfart Sparekasse vil være med til at gøre det muligt. Jeg er utrolig beæret og stolt over at kunne modtage denne store hjælp.

Nu er eventyret ved at nå sin ende. Jeg går ind i min sidste måned i New York og på Queens College. 

Som altid er der sket en masse ting siden sidst. 

I slutten af marts var jeg så heldig at vinde billetter til Broadway musicalen Hamilton. Det var en helt fantastisk oplevelse. Hvis du kan komme ind og se den en gang, så skal du gøre det! 

I april havde jeg Spring Break, hvor min familie kom og besøgte mig. Ugen stod på de vigtigste og mest ikoniske turist seværdigheder. Frihedsgudinden, Empire State building, 9/11 memorial, central park, Times Square, High Line og meget mere – og selvfølgelig skulle de smage New Yorks bedste burger fra Five Guys. Vi var desuden også inde og se Daniel Craig i Macbeth på Broadway – som havde en lille snert af live James Bond på scenen. 

Efter familien tog hjem ramte corona virkeligheden hurtigt igen. Mig og mine to danske roomies testede alle positiv for covid. Vi måtte derfor i fem dages karantæne – hvilket var lidt af en hård nyhed at få nu, hvor vi havde så kort tid tilbage. Vi er heldigvis ude igen for at suge det sidste ud af byen. 

Selvfølgelig flere billeder af burgere

Vi har været på Broadway endnu en gang og set “How I learned to drive” – også et meget flot stykke! Vi har været til Met Gala og se kendisser i flot tøj. Vi nyder øl i solen og spiser dejlig mad. Det er så nemt at have det sjovt i New York (hvis man har pengene til det haha). Vi er meget taknemmelige for vores SU, når vi hører hvordan de amerikanske studerende må arbejde to jobs og jonglere studiet samtidig for at få det hele til at løbe rundt. 

Det er meget sørgmodigt og trist at eventyret er ved at slutte. Jeg har fået så mange gode oplevelser herovre, som jeg for evigt vil værdsætte. Jeg har mødt mange spændende mennesker og fået mange venner med på vejen. Jeg kommer helt sikkert tilbage igen inden så længe. Det er blevet mit andet hjem.

Tak fordi du læste med 🙂

Skriv en kommentar