Af

Signe

Uha ja nu går det stærkt… Vi er næsten færdige med at bygge. Planen er at vi i næste uge kan gå i gang med at lægge taget. Vi har været lidt forsinket. Komfuret som skal ind og stå er ikke blevet designet færdigt endnu, så det venter vi på. Vi kan ikke bygge bagmuren færdig før komfuret er kommet, for ellers kan vi ikke få komfuret ind, men sådan er det bare at arbejde i Afrika. Arbejdet hernede går meget langsommere end man er vant til i fx Danmark.

Jeg tror de har “adopteret” noget fra Spanien mht Fiesta. Når vi får vores frokost (Det er som regel omkring klokken et), så skal de i hvert fald hvile i en time… hehe, men det er nu meget hyggeligt. Det er også hårdt at arbejde når solen står højst på himlen. Så det er også derfor at de holder sådan en lang pause.
Under disse pauser får de rigtig snakket igennem om alt muligt. De snakker på deres lokale sprog, Lusoga, og derfor har jeg svært ved at følge med i hvad de snakker om. Men det er også meget sjovt at se dem pludselig bryde ud i latter. Derefter får jeg så svaret på mit spørgsmål “hvad snakker I om?”. Det kan fx. være fodboldtræningen fra den anden dag eller noget sjovt fra hjemmefronten.
Derefter går arbejdet så i gang igen. Vores frokost hver dag består af deres lokale mad. Det er oftest bønner, posha (majsmel og vand), Kasava (en slags kartoffel der ingen smag har), Sweet potato og hvis man er rigtig heldig får man fisk i stedet for bønner. De siger altid at de er trætte af, at spise bønner og posha fordi det har de spist til frokost lige siden de gik i 1. klasse. Min livret blandt det lokale mad er nu ellers posha og bønner. Bønnerne hernede er fantastisk gode og friske. Man spiser med fingrene, kniv og gaffel findes ikke på arbejdspladsen.

Skriv en kommentar