Af

Thilde Asmussen

Mit navn er Thilde og til dagligt læser jeg mellemøstens sprog og samfund på Københavns Universitet.

Forårssemesteret 2020 tilbringer jeg i byen Birkat Al Mouz i Oman og når jeg til sommer rejser tilbage til DK, vil mit arabiske forhåbentligt være så godt, at der ikke vil være et øje tørt.

 

Det var det. I sidste uge havde jeg den afsluttende eksamen og nu er semesteret slut. Den foregik (ligesom så meget andet for tiden) online på Zoom.

Da jeg skrev det sidste indlæg herinde i marts, var jeg besluttet på at blive i Oman indtil juni. Pludselig meldte myndighederne ud at grænser og flytrafik ville blive lukket ned på ubestemt tid, hvilket gjorde at beslutningen om at blive, blev revurderet og jeg endte med at tage tilbage til DK efter næsten fire dejlige måneder.

Mine studier i Oman er dog (forhåbentlig) ikke færdige endnu.

Jeg har nemlig ansøgt om at studere næste semester på et af landets andre universiteter, for Oman er et fantastisk land at studere i.

I Danmark møder jeg ofte “hvorfor vil du dog studere det?” eller den helt slemme “haha skal du giftes med en oliesheikh?”. Det er nogle gange lidt anstrengende at skulle forsvare sit valg af studie, fordi folks egne fordomme står i vejen.

Disse fordomme har jeg ikke mødt i Oman og derudover er det meget nemmere at lære et sprog i landet, hvor det tales. Her har jeg kunne læse arabiske skilte i mit lokale supermarked og jeg har kunne lytte til dem, der sad ved bordet ved siden af på restauranten.

Forhåbentlig er jeg tilbage i Oman til september og indtil da vil jeg nyde min sommeferie.

Hvis nogen har læst med herinde, så tak – det har været sjovt at dele mine oplevelser og så selvfølgelig stor tak til Middelfart Sparekasse for legatet.

/Thilde

Skriv en kommentar