Af

Sara Brochstedt

Hej med jer. Jeg er en 21-årig pige der til daglig studerer HA-Etik & Ledelse på Aarhus Universitet. Mit 5. semester skal jeg tilbringe på AUT University i Auckland, New Zealand, og i løbet af de næste par måneder vil jeg opdatere jer her på bloggen om de forhåbentlig mange spændene oplevelser jeg får her i New Zealand.

Jeg kan ikke sige det nok, men tiden flyver af sted, og det er efterhånden længe siden jeg har fået opdateret noget her på bloggen! Der er sket så meget i løbet af de sidste par måneder at det til tider har været helt svært at følge med, og nu er min tid her i Auckland snart ved at være slut. Det har været en tid fyldt med gode oplevelser, nye venner og en masse sjov. Bestemt ikke noget jeg ville være foruden!

Denne uge har været den sidste uge med undervisning på AUT, og jeg sidder nu med en mærkelig følelse i kroppen og kan slet ikke forstå at jeg ikke skal tilbage hertil næste semester. Jeg ved at jeg med sikkerhed kommer til at savne min helt fantastiske hverdag hernede med sushi til frokost, ture i parken, hygge og søde venner, også selvom den til tider har stået på lange dage på biblioteket med stress og frustrationer over diverse afleveringer. Mine to første eksamener ligger allerede torsdag og fredag i næste, så jeg kan for alvor mærke at det hele er ved at komme til en ende.

Min tid her har været fantastisk og lærerig – både på det personlige og på det faglige plan. At læse på universitet hernede har været meget anderledes end hvad jeg har været vant til derhjemme. Det har været en helt nye måde at lære på, og man har været tvunget til at bruge og udvikle sit sprog. Vi har haft ufatteligt mange gruppe opgaver, gruppe præsentationer, individuelle afleveringer osv.. På Aarhus Universitet er det normalt at eksamen tæller 100 % af din karakter, hvor den hernede kun udgør 40-50 %. Selvom jeg kun har haft 11 undervisningstimer i ugen, har arbejdsbyrden gennem semesteret til tider føltes meget stor, da der hele tiden har været en ny aflevering lige rundt om hjørnet. Udover det har selve undervisningen også været forskellig fra hvad jeg kender hjemme. Her er undervisningen også mere personlig hvor vi bruger meget mere tid i små undervisningslokaler frem for store forelæsningssale og på den måde bliver også man ”tvunget” til at være mere med i klasse diskussioner osv.. Niveauet har ikke været højere end hjemme, men arbejdsbyrden har føltes større.

Selvom det til tider har været lidt stressende med alt det skolearbejde, så har jeg også fundet tid til at have det lidt sjovt og afprøve nogle grænser. New Zealand er det mest fantastiske land i verden – her er så mange muligheder og så er det bare helt ufatteligt smukt! 🙂

Gennem semesteret har der været tid til at tage på diverse weekend roadtrips rundt på nordøen og min semester-break stod på en uges ferie på Mantaray Island på Fiji. Selvom Auckland er en skøn by, har det også været helt fantastisk hver gang jeg har været lidt væk. Du skal ikke særlig langt ud af Auckland før at du kan opleve den smukkeste natur. Efter mine eksamener har jeg planlagt at skulle rejse på sydøen sammen med nogen af pigerne, hvilket jeg glæder mig ufatteligt meget til, da jeg har hørt at det skulle være endnu flottere end nordøen!

Jeg skrev tidligere at jeg har fået afprøvet nogle grænser, og det har jeg bestemt også fået gjort. Her er en kort opsummering af nogle af de ting jeg har gjort/oplevet gennem mit semester: white water rafting, black water rafting, bungy jump, canyoning, surfing, sand-surfing, kajakture, semster break på Fiji med svømning med mantarays, dykker certifikat (og dykning med hajer! – det havde jeg aldrig troet at jeg skulle gøre!), osv.. Det har alt sammen været nogle helt fantastiske oplevelser som jeg bestemt ikke ville være foruden! Og som andre så fint har sagt det før mig – at rejse er at leve! Det har indtil videre været et helt fantastisk eventyr jeg har været på. Jeg har set og oplevet så mange ting som jeg vil huske for altid! Og så har jeg fået en hel masse nye gode venskaber, som jeg håber at kunne holde ved lige selv efter jeg er kommet hjem til Danmark igen.

Her i oktober har jeg også været så heldig at have besøg hjemmefra. Min bror og to veninder kom på besøg og det blev til 10 skønne dage i New Zealand, hvor tiden blev brugt i Auckland og på roadtrip til Bay of Islands, Cape Reinga og Hot Water Beach i Coromandel.

Foråret/sommeren er efterhånden også begyndt at komme til Auckland, så det er ikke ligefrem eksamenslæsningen der trækker mest – men det skal jo gøres. For at afslutte vil jeg bare sige at jeg savner jer derhjemme, selvom jeg har det rigtig godt og tiden går alt for stærkt, og jeg egentlig ikke ville have noget imod at tage et semester mere hernede.

Til sidst her er lidt billeder fra mit ophold hernede – enjoy!:

16_AJHA310161040685

AJ Hackett bungy jump fra Auckland Harbour Bridge

 

2013-09-11 08.16.52-2

Semester break på Fiji

 

Fiji - Louise 20

Sunset tube cruise på Fiji

 

2013-10-05 11.23.19

Surfing i Whangamata

 

10am TTT 20th September 2013 Jon Seb (#) 002

Klar til Black Water Rafting i Waitomo Caves

 

DSC_0174DSC_0187

White Water rafting

 

Skriv en kommentar