Hen over vinteren har der ikke været konkurrencer, men den har stadig stået på en masse træning, både fysisk og teknisk forbedring. Blandt andet har jeg været på tre landsholdssamlinger.

  • Den første stod på en weekend til Slettestrand oppe i Nordjylland.
  • Den anden var en tur til Silkeborg samt et smut forbi Aarhus for at løbe et crossløb.
  • Den sidste, var en tur til Portugal, Moimenta da Beira. Der var vi afsted i vinterferien, med en masse udfordrende og fede orienteringstræninger.

Ellers har jeg selv fået løbetrænet en masse. Både på løbebåndet på gymnasiet, en halv times løbeture hjemmefra, samt orienteringstekniske træninger med de forskellige træningsgrupper jeg er en del af. Noget nyt, men spændende jeg har fået prøvet hen over vinteren, er crossløb. Udover den ene gang med landsholdet, har jeg løbet to andre ture. En gang i november måned, herhjemme i Middelfart ved Fænøsund feriecenter. Og her for et par uger siden ovre ved Fredericia Idrætscenter. Alle gange har det været super sjovt og spændende, men også utrolig hårdt. Det er helt sikkert noget jeg vil prøve flere gange.

 

Så begyndte sæsonen 2018 endelig. Det gjorde den weekenden vi lige har haft. Turen gik til Nordjylland, op til stævnet Nordjysk 2 dages. Denne gang løb vi i skoven Tversted plantage, tæt oppe ved Skagen. Nordjysk 2 dages er et stævne som mange prioriterer. Mere en 2000 orienteringsløbere var meldt til start og klar på at løbe en bane, fra små børn til ældre. Også nordmænd og svenskere prioriterer stævnet højt. Det hele foregik ude i en flad plantage med kuperede små områder og med klitter ud til vandet. I år endda med sne, 10 cm sne lå der over det hele, så det var en smuk hvid skov man skulle ud og løbe i.

Det var første gang jeg løb i min nye klasse. Jeg er nemlig her i 2018 rykket en aldersklasse op, så i stedet for at være D16 løber, er jeg rykket op til D20. Så jeg var meget spændt på starten som juniorpige, men havde også glædet mig rigtig meget.

Stævnet bød på to konkurrencer, henholdsvis en mellem- og en langdistance. Om lørdagen løb jeg langdistancen, en 8,6 km lang bane i Tversted plantage. Jeg fik mig en super god start, hele banen koncentrerede jeg mig godt og havde overskud til det tekniske, selvom mine ben også var gode og løb hurtigt. Det var en af mine bedste konkurrencer over lang tid, hvilket var ekstra fedt når jeg var ny i klassen. Jeg endte med at vinde langdistancen, med hele 3,5 minut, det havde jeg alligevel ikke troet, hverken før eller efter jeg løb. Men jeg er rigtig glad og stolt over sejren.

Søndag stod den på mellemdistancen, i samme skov som langdistancen. Jeg var blevet lidt ekstra nervøs efter mit super gode løb lørdag, men prøvede alligevel at holde hovedet koldt undervejs. Jeg ender med at få en 5. plads, hvilket jeg også er rigtig godt tilfreds med. Især når jeg laver et par små fejl på turen, og nok godt vil kunne have hentet lidt tid hist og her. Men jeg fik mig en rigtig god start på sæsonen, og glæder mig meget til alle konkurrencerne de kommende måneder, og til at se hvad sæsonen bringer.

Skriv en kommentar