Af

Jonas Thyme

Mit navn er Jonas Thyme. Jeg kommer fra Esbjerg og er 22 år gammel. Jeg har windsurfet siden, at jeg var 10 år. Jeg konkurrer i disciplinerne slalom og iQFoil. Mit mål er at komme til OL i 2028.

Mine bedste resultater:

Verdensmester u19 speed 2017, 3. plads u21 slalom VM 2021, 3. plads u17 slalom VM 2017, Europamester u19 foil 2018, Nordiskmester u21 slalom 2018 og 2019, delt 1. plads senior kombineret iQFOil/Slalom DM 2021

Windsurfsæsonen er godt i gang. Efter to afdelinger af de danske mesterskaber, drog jeg, med støtte fra Middelfart Sparekasse, ud i verden for at deltage i den professionelle windsurf world cup. Desværre var dette stævne kun klassificeret som et qualifier stævne til resten af world cuppen, og ikke en fuldblods world cup, hvilket betyder, at dette stævne ikke giver point til den samlede world cup. Dog var alle top-sejlerne mødt op, så niveauet var tårn højt. Jeg var fyldt med selvtillid efter at være endt som hhv. nummer 3 og 4 i senior i de forrige afdelinger af de danske mesterskaber, og jeg glædede mig til at komme i gang!

Hele windsurf-verdenen har stadig været ramt af COVID19 komplikationer i 2022, som har betydet aflyste world cups, leveringsproblemer af udstyr og manglende eventpartnere til de store stævner. Derfor var det ekstra fantastisk at komme til årets første internationale stævne, som fandt sted på øen Brac i Kroatien. Vi surfede fra en strand ved navn Zlatni Rat, som er kendt for at være en af de smukkeste strande i Kroatien. Stævnet varede fem dage, og vi havde fem dage med fantastiske forhold – det er ikke tit, at man ser det til et stævne i en sport, som afhænger så meget af vejret. I alt deltog 50 mænd og 20 kvinder, så stranden var godt pakket med windsurfudstyr, tilskuere og badegæster.

Stranden i Kroatien, som vi sejlede fra.

Jeg havde ikke nogen specielle forventninger til stævnet udover at gøre mit bedste. Efter foils (finne under vandet, der gør, at boardet løfter sig fra vandet og svæver) er blevet en stor del af slalom windsurfing fra i år, er det som om, at det hele er blevet nulstillet. Jeg vidste derfor ikke, hvor mit eget niveau var i forhold til alle andre. Jeg fandt hen af vejen ud af, at jeg manglede noget fart. Om dette skyldes at jeg har prioriteret at træne mere på finne end foil, eller om det skyldes at mine sejl ikke er dedikerede foil-sejl, som resten af feltets sejl, ved jeg ikke. Jeg ved bare, at jeg i nogle sejladser følte at jeg gjorde alt rigtigt, men at jeg alligevel ikke kunne finde farten til at gå videre til næste runde. Det var en ærgerlig følelse, så nu skal jeg finde en måde at skabe noget mere fart på foilen. Udover farten var jeg godt tilfreds med store dele af mit stævne, jeg startede godt i lang de fleste sejladser, jeg lavede gode mærkerundinger etc. Stævnet har derfor været enormt lærerigt for mig, og jeg nu ved præcis, hvad jeg skal arbejde på fremadrettet. Jeg er sikker på, at jeg nok skal finde farten, så jeg kan komme op og kæmpe der i feltet, hvor jeg gerne vil ligge – nemlig ved de bedste!

Billede efter første mærkerunding i en sejlads ved world cup

Jeg glæder mig til hele processen frem mod næste world cup, og ikke mindst til at sejle stævnet! Det bliver enormt spændende og nogle fede (og kolde) dage på Sylt i slutningen af september.

Tusind tak for at I fulgte med og tusind tak til Middelfart Sparekasse for endnu engang at hjælpe mig med at opnå mine drømme!

Stay tuned og hang loose
Jonas Thyme DEN-171

Skriv en kommentar