Af

Jonas Thyme

Mit navn er Jonas Thyme. Jeg kommer fra Esbjerg og er 22 år gammel. Jeg har windsurfet siden, at jeg var 10 år. Jeg konkurrer i disciplinerne slalom og iQFoil. Mit mål er at komme til OL i 2028.

Mine bedste resultater:

Verdensmester u19 speed 2017, 3. plads u21 slalom VM 2021, 3. plads u17 slalom VM 2017, Europamester u19 foil 2018, Nordiskmester u21 slalom 2018 og 2019, delt 1. plads senior kombineret iQFOil/Slalom DM 2021

Efter flere måneders ventetid er sæsonen endelig startet. Det har været længe ventet, og jeg har glædet mig enormt meget til at komme i gang! Dog har det ikke gjort mig ligeså meget i år, at flere stævner er blevet aflyst, som det ville havde gjort mig andre år – jeg er nemlig blevet student tilbage i juni, og det har derfor også været rart ikke at have så meget at skulle tænke på, og bare fokusere på at lave en god eksamen og nyde studentertiden.

Men med det sagt så er jeg også enormt glad for at være tilbage på banen med mit nye udstyr fra Severne og Starboard. Jeg har nemlig skiftet udstyrssponsorere til i år, og det har derfor været rigtig spændende at sejle sejladser med det nye udstyr. Sæsonens første stævne for mit vedkomne blev afholdt i Schweiz på en sø, der hedder Silvaplana. Det er helt klart den største windsurf begivenhed, som finder sted i år, med mange forskellige konkurrencer og events – hvoraf jeg deltog i formula foil verdensmesterskaberne sammen med 133 andre inklusiv +30 youth sejlere.

Hvad angår sejladsen så havde jeg absolut ingen ide om, hvad jeg skulle forvente af resultat, da foil er en disciplin i en rivende udvikling, og alle udvikler sig super hurtigt. Det er helt klart et af de stævner med det hårdeste felt, som jeg nogensinde har sejlet. Det gjorde det super lærerigt at være med. Jeg sejlede også foil VM på Silvaplana sidste år – og jeg vidste derfor, at det er et super svært sted at sejle. Det er meget taktisk at sejle der, fordi vinden er, som den er, og fordi søen ikke er specielt stor.

Her runder vi topmærket, og sejler efterfølgende ned mod startlinjen/mållinjen.

Jeg gjorde mit bedste på banen, men havde især svært ved at naile starten. Det skyldes blandt andet, at jeg bestemt ikke har fået nok starttræning, da det var første gang, jeg skulle lave en start på foil med andre windsurfere, siden jeg på Silvaplana sidste år. Det ødelagde rigtig meget for mig, og gjorde det svært at kæmpe mig tilbage gennem sejladsen. Heldigvis blev starterne bedre og bedre jo flere sejladser vi fik, hvilket egentlig var mit primære mål efter første sejlads, hvor jeg fandt ud af, hvor hårdt feltet var. Podiet blev aldrig en realitet, og jeg sluttede som nummer 9 youth på formula foil gearet. Det er langt fra et af mine bedste resultater, og som sådan ikke noget jeg er tilfreds med set med placerings-brillerne på. Men alt den træning og læring jeg tager med fra stævnet, er jeg super tilfreds med. Jeg glæder mig allerede til at vende tilbage til Silvaplana næste år, hvor jeg vil sejle på det olympiske foilgear iQFoil.

Her sejler vi med fuld fart hen mod mållinjen, da en anden sejler styrter lige foran mig.

Next up er nordiskmesterskab, som allerede starter om 2 dage.

Tusind tak til Middelfart Sparekasse for år efter år at gøre det muligt for mig at rejse ud i verden og dyrke min passion!

Hang loose og god vind

Jonas Thyme

Skriv en kommentar