Siden sommeren og frem til nu, har jeg været til flere forskellige store orienteringsløb, i flere forskellige lande. Jeg startede min sommerferie med at tage til Ungarn, hvor der i juli måned, uge 28, var VM. Ugen nede i Ungarn bød på; en langdistance, sprint, mellemdistance og til sidst den spændende stafet.

JWOC 2018 – Ungarn

Før vi tog afsted var jeg spændt på hvad ugen skulle bringe, når jeg skulle løbe imod 160 andre piger, fra hele verdenen, i alderen 17-20 år. Og efter ugen var løbet, og jeg var hjemme i Danmark igen, var jeg stolt og rigtig godt tilfreds med min første tur til VM. Det er især sprinten og stafetten, som jeg kigger tilbage på, og stadig er meget stolt over. Jeg løber mig nemlig op til en 14. plads på den individuelle sprint, by-orienteringen, i byen Kecskemét. Det havde jeg slet ikke forventet af mig selv, men med et gennemført, hurtigt og godt løb, kan jeg være med i toppen af de bedste i verden.

På stafetten blev jeg sat på andet holdet for Danmark, sammen med Lotte Jauhojärvi Markussen, og Alberte Kaae-Nielsen, hvor jeg fik førsteturen med fællesstarten. Jeg var rigtig nervøs inden starten, og meget træt efter ugens hårde løb. Men jeg var stadig klar på at skulle vise hvad jeg kan præstere, både for mig selv, men også for mit hold og resten af dem som fulgte med i stafetten og resultaterne. Da starten lød, kom jeg godt afsted, og glemte nervøsiteten, og havde nu fuld fokus på at sende Lotte, min andentur, godt afsted. Jeg ender med at komme i mål som nr. 2, ud af de 55 hold! Det var helt over mine forventninger til mig selv, men en sindssyg fed oplevelse at slutte VM i Ungarn af med.

 

Efter VM-turen, stod den på en helt afslappet sommerferie, men stadig med en masse orienteringsløb på programmet, selvfølgelig ;). Jeg var blandet andet på en tur med mine forældre til Frankrig ved et stævne kaldet OOCup og en sommerlejr med 40 andre unge orienteringsløbere, også nede i Frankrig.

JEC – 2018 – Schweiz

Ved min slutning på denne sæson, 2018, var der i weekenden, 5.-7. oktober, det uofficielle EM nede i Schweiz, hvor jeg var udtaget, og var med til at repræsentere Danmark. Vi startede ud om fredagen, med mix-sprintstafetten, bestående af to herrer- og to dameløbere. Jeg var nu sat på Danmarks førstehold, og igen på førsteturen. Det betød rigtig meget for mig, og jeg ville også meget gerne vise, at trænerne havde truffet det rigtige valg. Og det lykkedes også for mig! Jeg får løbet et rigtig godt løb, med næsten ingen fejl, fuld fart fra start til slut, så jeg ender med at løbe i mål som nr. 1! Og sende min andentur ud som førende. Det var en kæmpe oplevelse, hvor der også gik et stykke tid før det gik op for mig, at det var mig, som var den første i mål, og dermed havde den hurtigste tid på førsteturen. Samlet ender mit hold som nr. 17 på resultatlisten, en fed oplevelse, det var det helt sikkert! 

Efter sprint-stafetten, var der to distancer tilbage, mellemdistancen og langdistancen. Mellemdistancen løb vi på en schweizisk bjergskråning, hvor jeg efter 10 minutter af løbet falder ned af en klippeskrænt, og slog mit hoved, får knubs på arme, ben og ryg. Det gjorde at jeg blev meget chokeret ude på banen, hvilket også godt kunne ses på min tid undervejs. Men alligevel fik jeg løbet godt med. Og efter mit styrt ender jeg med at løbe op med de piger, der bliver top tre. Det rækker så til en samlet 12. plads, hvilket jeg er rigtig godt tilfreds med, i dette svære terræn, og med et styrt undervejs. Nu ved jeg at jeg kan være med blandt de bedste.

Dagen efter får jeg løbet mig igennem langdistancen, men med et ømt hoved og krop. Men alt i alt var det en rigtig succesfuld weekend, med nogle skide gode præstationer, og en god måde at slutte min sæson, 2018, af på.

Skriv en kommentar