Som nævnt i sidste indlæg var Ditte, Mark og jeg en tur ved kysten nær Newcastle. Et dejligt område med masser af liv. Særligt på en solskinsdag som vi havde valgt. Pubsne var naturligvis, allerede fra tidligt om eftermiddagen, proppet med fulde englændere. Nær byen Tynemouth ligger ruinerne af et gammelt kloster og slot, som kan ses nedenfor. Udover at have huset munke og adelsmænd for mange århundreder har “fæstningen” også været anvendt under verdenskrigene. 

Ovenfor ses udsigten ud over “slotspladsen”.

Ovenfor ses indgangen til slottet.

Kysten har desuden et utal af fyrtårne, som for eksempel det man kan se nedenfor, som er placeret for enden af en godt 1 km lang mole.

Vi fik via arbejdet billetter til et hundevæddeløb i byen Sunderland, som ligger 20 minutter væk fra Newcastle. Det var en meget blandet oplevelse, må man sige. Arrangementet foregik på et stadion udenfor, men langt de fleste mennesker var samlet indenfor i et rum, der mest af alt mindede om en bodega. Her kunne man købe øl og smide penge på hundene i væddeløbene. Det var dog relativt få mennesker, der bevægede sig udenfor for rent faktisk at se løbene. En særlig begivenhed som jeg dog ikke ser som et must for andre at opleve.

Mark, Phillip og jeg besøgte også York. Phillip er en af de engelske praktikanter, som kommer fra det sydlige England. York er en skøn, smuk by med masser af historie. Selve byen er omkranset af en meget lang 2000 år gammel mur, som er meget velholdt. I det centrale York er mange af bygningerne holdt i gammel stil, som for eksempel kan ses på billedet nedenfor.

Den helt store attraktion i York er dog katedralen, York Minster, som har stået i York i mere end 1000 år. Katedralen er enorm og rigt udsmykket med store udskæringer i træ og sten, guldbelagte figurer og gigantiske farvede glasvinduer. Billederne nedenfor viser især de store flotte vinduer.

Byen havde også sin egen borg – eller det troede vi ihvertfald. Det viste sig, hvilket en smule research hurtigt kunne have fortalt os, at “borgen” er en gammel ruin af ikke særlig imponerende størrelse. Den er dog placeret på en stor høj midt i byen, og i skal ikke snydes for et billede af den nærmest idylliske bygning.

Det var alt for denne gang. Jeg er netop vendt hjem fra en forlænget weekendtur til Prag, hvor jeg med min nærmeste familie fejrede min mors fødselsdag. Prag var en virkelig flot by, og måske jeg vil fortælle lidt om den næste gang 🙂

2 kommentarer til “Ruiner, borge, kirker – repeat”

 1. Moster Ane skriver:

  Hej Nicklas hvor lyder din tur bare spændende. Hyg

  Dig

 2. Moster Ane skriver:

  Hej Nicklas super spændende at læse . God tur

  Og tillykke med fødselsdagen

  Ane

Skriv en kommentar