Drømmen er at gå hele vejen, men med mine studier blev det i denne omgang til 4 dage afsted på den berømte Camino i Spanien. Første dag tog amerikanske Sophie og jeg til Saint Jean Pied de Port i Frankrig, hvor vi brugte eftermiddagen på at købe snacks til turen og nyde en crepe.

Det er den smukke muslingeskal samt en masse gule pile, der skal lede alle pilgrimmene på rette vej og første stop er Roncevalles.

For at komme derhen skal man først gå 26 kilometer over Pyrenæerne, hvor vi til gengæld meget hurtigt får en helt fantastisk udsigt! Får og heste holder til flere steder på de grønne områder i bjergpasset. Langt størstedelen af denne strækning er op ad bakke, men de sidste få kilometer nød vi gennem en smuk efterårskov inden vi nåede vores mål.

Dagen efter begyndte vi på de 22 km til Zubiri, hvor vi gik langs marker med køer, i skoven og over små vandløb mens vi fulgte pilene. På rigtig Camino manér fik vi gået med flere pilgrimme fra mange forskellige lande. Efter en god frokost og lidt hvile for benene i Zubiri, vælger to pilgrimme fra Tyskland og Sydkorea at tage med os til Larrasoaña 5.5 km længere fremme for at overnatte der i stedet.

I helt utroligt godt vejr bliver vi på vejen mødt af en gruppe katte i Llaritz. En helt fantastisk smuk gåtur i godt selskab! I Larrasoaña får jeg spist en tre-retters menu i den lokale kiosk med nogle af de pilgrimme, der var blevet inspireret af vores plan om at gå lidt længere.

Sophie og jeg tog afsted klokken 6 mandag morgen for at nå tilbage til Pamplona i god tid. Vi går mens solen står op og nyder de bittesmå landsbyer vi møder i de sidste 15 km af vores rejse. Vi nåede til Pamplona og jeg tog hjem til min lejlighed for at få lidt mad og noget hvile inden min eksamen kl. 15 på universitetet.

Det var en helt fortryllende tur som jeg håber at kunne fortsætte senere!

Skriv en kommentar