Af

Team Fit4Run

Team Fit4Run – et multisporthold for kvinder. Vi dyrker adventurerace, MTB, crossløb, openwater svømning og alt muligt andet udfordrende sport.
Vi har egen hjemmeside – www.teamfit4run.dk

IMG_3834På Team Fit4Run kaster vi os over mange forskellige udfordringer. For Anne-Mette er årets store mål at tage medalje ved VM i både XTERRA og marathon kajak, så hun har taget munden fuld….
Men første skridt er allerede taget, og hun er nu lidt tættere på det ene af årets store mål – VM XTERRA på Hawaii:
Jeg havde besluttet at gøre forsøget på at kvalificere mig igen i år – og gerne tidligt, så der er ro på resten af sæsonen og plads til nogle flere adventurerace.
Jeg var tilmeldt XTERRA Belgien og spændt på dette års form og udfordringerne et nyt sted. Desværre blev det uden svømning, da voldsom regn i Frankrig og Belgien betød kraftig strøm i floden, der også var noget mudret. I stedet blev det en duathlon med en ekstra løberunde som start. Ikke lige min fordel, men godt vores sikkerhed kom først.
600 løbere på startstregen, der skulle kæmpe om at komme godt fra start for at undgå flaskehalse på den efterfølgende MTB rute. Uha, stemningen var elektrisk. Mit overblik forsvandt fra det sekund startskuddet gik. Jeg havde ingen anelse om min placering i forhold til konkurrenter, og da vi ikke havde numre i rækkefølge, kunne man heller ikke følge med i skiftezonen. Så det var bare om at yde det bedste hele tiden.
Min første løberunde gik rigtig godt. Jævnt tempo med lidt reserver i behold. Ude på cyklingen havde jeg en fest. Nogle passager var slemt mudrede, og folk styrtede overalt. Nok en fordel at komme fra regnfulde Danmark. I hvert fald kom jeg sikkert igennem. Vi havde 3 pænt lange stigninger. Hvis bare kæden blev holdt stram, kunne de fint køres. Men forbavsende mange valgte at stå at cyklerne, så jeg overhalede vildt mange ryttere på de 2 MTB runder. Det gav en god følelse af overskud.
Vi sluttede af med endnu 2 runder løb på i alt 9 km. Der var lagt godt med højdemeter ind, men der var heldigvis stadig lidt kræfter i behold – i hvert fald til første omgang. På slutningen af første omgang overhalede jeg en konkurrent (det viste sig senere at hun var en løbeomgang bag mig, men det vidste jeg ikke). Nu blev jeg jo bange for at hun ville tage kampen op, så jeg gravede dybt og hev alt ud af de gamle ben på sidste omgang. Men jeg holdt hele vejen hjem – og vandt min aldersgruppe. Dermed er kvalifikation til VM på Hawaii sikret.
Fedt stævne, hvor alle 3 danskere kom på podiet. Og så skal jeg da lige hilse og sige, at Belgierne forstår at lave en fest. XTERRA braget blev afsluttet med øl i stride strømme og livemusik.

Skriv en kommentar