Af

Tina Petz Rasmussen

Mit navn er Tine Petz Rasmussen, jeg er 24 år gammel og til dagligt studerer jeg antropologi på Aarhus Universitet. Med Middelfart Sparekasses støtte er jeg rejst til Storbritannien, nærmere bestemt University of Kent, Canterbury, i Sydengland, hvor jeg skal studere de næste 5 måneder. Udvekslingsopholdet er det sidste led i min bacheloruddannelse (6. semester) og giver mig mulighed for at prøve fire spændende valgfag af, bo i udlandet, lære en masse nye internationale studerende at kende og komme tættere på livet i England og Storbritannien. Det bliver helt sikkert nogle måneder med fuld fart på, hvor jeg får mulighed for at udvikle mig fagligt og personligt. Noget, jeg virkelig har set frem til!

Jeg har nu været tilbage i Danmark i 14 dage og er stille og roligt ved at finde mig til rette. Den sidste måned af mit udvekslingsophold var ret intens. Jeg var oppe i min sidste eksamen og færdiggjorde dermed min bachelor i antropologi. Med det sagt, er der dog stadig ting, der mangler at falde på plads, før jeg kan ånde lettet op. Jeg mangler at få karakterer for mine eksamener og at modtage mit “transcript”, som jeg skal videresende til AU og Erasmus. Med et udvekslingsophold er der nemlig mange praktiske ting at tage stilling til både før, under og efter opholdet. Heldigvis virker det hele til at gå op – det er en lettelse taget i betragtning, at jeg for et år siden stadig ikke vidste, om det var muligt at studere i Storbritannien uden at betale “tuition fee”. Men det blev det og sikke en oplevelse, det har været!

De første to uger af juni havde jeg travlt med mine sidste eksamener og med at nyde det allersidste af mit udvekslingsophold. Den 15. juni tømte jeg mit værelse og afleverede nøglen. Mit ophold på University of Kent i Canterbury var dermed slut. Det var en trist realisering og afsked med både stedet, omgivelserne, minderne og mine nye relationer. Jeg føler dog ikke, at det var en afsked – snarere et “på gensyn”. Det håber jeg i hvert fald virkelig på! Både et “vi ses” til Canterbury samt til de internationale venskaber, jeg nu har. Straks efter, at jeg afleverede nøglen til mit værelse, som ses på billedet ovenfor, startede jeg min “interrail” rundt i Storbritannien. Lige fra da dette ophold var på tegnebrættet, drømte jeg om at tage på en rundtur og opdagelse i de meget forskellige områder, der udgør imperiet “the United Kingdom”. Så det gjorde jeg.

Jeg tog afsted på egen hånd med en stor backpack og min sunde fornuft og rejste kun med offentlig transport. Første stop var Cardiff i Wales, og ruten endte nogenlunde med at blive: Canterbury – Cardiff – Oxford – York – Newcastle – Edinburgh – Roslin – Northumberland – Glasgow – de nordvestlige Highlands – Loch Ness – Edinburgh – Billund. Turen var helt fantastisk! Jeg var afsted i alt i 15 dage og fik set en helt masse af Storbritannien, som jeg for det første ikke havde set før og nok heller ikke vil komme til foreløbigt. Selvom jeg ikke nåede til hverken Nordirland eller Irland, havde Wales, Skotland og England så meget at byde på og bød på noget vidt forskelligt. Her tænker jeg både ift. de lokale dialekter og måder at snakke engelsk på, maden og egnsretter, naturen og de kulturelle og historiske forskelligheder. Jeg kan VARMT anbefale at drage syd, vest og nord for London og tage på kør-selv-ferie rundt i det britiske landskab.

Som sagt, har jeg nu været hjemme i 14 dage. Mine mange oplevelser er så småt ved at være fordøjet – eller er nok nærmere stadig ved at blive det. Det er svært at fordøje så meget på én gang og endnu sværere at formidle, hvad jeg har oplevet og lært med mit ophold. Opsummerende kan jeg sige, at jeg har lært en masse om mig selv og udviklet mig meget som person. Jeg har også lært noget om Sydengland og Storbritannien, og om hvad det vil sige at gå på universitet der. Jeg har lært fantastiske mennesker at kende fra flere forskellige steder i verden og oplevet et sammenhold på tværs af landegrænser. Vigtigst af alt, har jeg lært at bygge bro mellem mig selv, mine omgivelser og de mennesker, der er omkring mig. Jeg har lært meget på kort tid, og jeg tvivler på, at det vil være muligt for mig at lære i mine vante omgivelser i Århus. Jeg sender de varmeste anbefalinger til alle, der kunne have interesse i at læse dette – tag til Storbritannien og Sydengland, hvad enten det er på en familierejse eller et udvekslingsophold!

Skriv en kommentar