SÅ. Tilbage i DK og DR. Fuld af indtryk og jetlag, men heldigvis også overskud og gå-på-mod. Endnu en fordel ved at rejse, som jeg næsten havde glemt!

Jeg har oplevet så meget på min tur, at jeg næsten ikke kan huske det, når folk spørger. Jeg har set virksomheder, mødt mennesker, spist uforglemmelig mad, set epicentret for Hiroshima-bombningen, gået ture i bjergene og badet i varme kilder. Blandt hundredevis af andre ting.

Mødet med den japanske ungdom og samspillet mellem sociale medier og kulturarv, var virkelig noget, der gjorde indtryk på mig. Egentlig var der enormt mange ting, som kom bag på mig, og jeg ved ikke om jeg er blevet klogere på Japanerne som folk, end jeg var før. Ude fra virker det i hvert fald som en meget anderledes måde at leve og agere, end hvad jeg er vant til møde. Der er noget meget anonymt, nærmest flokmentalitet, over den måde, folk opfører sig på i offentligt rum, og det har taget lang tid og er kun lykkes få gange, at nedbryde denne “mur”. Dels på grund af kulturforskel, dels på grund af sprogbarriere.

Sakuraerne, de japanske kirsebærblomster, sprang ud dagen efter jeg ankom. Dette er en kæmpe festbegivenhed i Japan, og folk flokkes til de lokale parker efter skole og arbejde. De medbringer tæpper og sake og mad og musik, og så fejrer de forårets komme under de lyserøde blomsterklaser i den lune forårsluft. Det var som om, at her var der lidt mere plads til at slå sig løs, og det lignede til forveksling en park i København en sommeraften. Glade mennesker, der ikke længere havde travlt med at stå i perfekte køer! Sikken et lykketræf, at jeg netop landende på dette tidspunkt.

Men nu er jeg altså tilbage i DK, tilbage på DR og i fuld sving med arbejde. Alle de nye indtryk er ved at fæstne sig, jeg har uden tvivl fået udvidet min horisont, kulturelt som fagligt, og jeg savner allerede ramen og the til min aftensmad. Og heldigvis har mine planter klaret det sådan nogenlunde, efter omstændighederne taget i betragtning.

Jeg håber, at i har nydt at følge med, og jeg vil anbefale alle, at tage til dette smukke land, hvis muligheden skulle byde sig.

Tamagotchi <3

Skriv en kommentar