Det er altid spændene at skulle starte et helt nyt sted, uden at kende en eneste anden sjæl. Det er især ekstra spændene at flyve til den anden ende af jorden, for at gøre dette. Specielt når man kun kan ringe hjem i et to-timers rum, som passer med at jeg enten skal til at sove og Danmark er i fuldt gang med dagen, eller at jeg står op og Danmark er på vej i seng. Det positive ved dette er, at de fleste andre internationale studerende hernede har præcist samme vilkår. Vi har derfor kun hinanden at interagere med i løbet af dagen, hvilket måske er én af grundene til at det er gået stærkt med at lære en masse søde mennesker at kende. Alle kommer fra vidt forskellige steder i verden. Dog vrimler her med andre danske studerende og det virker til at Skandinavien er det mest repræsenterede folk, blandt de nyankommende udvekslingsstuderende.

Det nordligste punkt i New Zealand, Cape Reinga.

Da alle er nye i New Zealand er der mange der er klar på at opleve andre dele af landet end Auckland, hvor vi bor. Allerede én af de første weekender, var vi en flok på 9 der lejede to biler og kørte mod toppen af Nordøen, som hedder Cape Reinga. På vejen boede vi i en lille ferieby ud til vandet, men da det er vinter hernede, hvilket vil sige 16 grader, var det kun vores kiwi-ven der hoppede i.

På køreturen mod Cape Reinga mødte vi øde veje og fantastisk udsigt gennem bjerget landskab. Vi kom forbi en kæmpe sandbunke, hvor man kunne sandboarde. Dette indebærer at man ligger sig på maven på et surfboard, men med hovedet først, og så styrter man ellers ned ad en kæmpe bakke af sand. Det var næsten bedre end at kælke hjemme i DK.

Sandbunken på vej mod Cape Reinga
Vi forsøgte at køre en tur på “90 mile beach”, hvor man, som navnet indikerer, eftersignende skulle være i stand til at køre 90 miles langs stranden. Vi kom 50 meter før vi sad fast. Jeg er i den grønne t-shirt på billedet, ved at grave os fri.

Ud over vores nord-ø-eventyr, har jeg været på en endagstur til øen Waiheke Island. Øen er kendt for at have fantastisk udsigt og nogle af New Zealand og verdens bedste vine. På vores første vin besøg ud af fire, nåede vores guide at fortælle hvordan kendte, blandt andet sangeren Pink, plejede at lande i deres helikopter på selv samme mark hvor vi stod. To sekunder efter kunne vi spotte en helikopter i horisonten, som vores guide ikke var klar på. Den landede på pladsen, men det var desværre kun en tilfældig rigmand.

Fra vinsmagning. Det er mig bag glasset.
Hele vinsmagnings-gruppen. 4 danskere, 1 nordmand, 2 amerikanere, 1 brite, 2 schweizere
Et billede fra vores aller første tur, som gik til Rangitoto Island. En ubeboet ø, hvor man skulle børste skoene før man steg på færgen, og tage affald med tilbage.
På vej mod øen Rangitoto, mindede det meget om noget fra Jurassic Park. Nåede man ikke den sidste færge kl. 16 gik den næste først kl. 10 dagen efter.

1 kommentar til “Nye venner, nye weekendplaner og nye udsigter i New Zealand”

  1. Eng skriver:

    Det gør mig så glad, at du har det godt. Kys

Skriv en kommentar