Af

Jonas Thyme

Mit navn er Jonas Thyme. Jeg kommer fra Esbjerg og er 22 år gammel. Jeg har windsurfet siden, at jeg var 10 år. Jeg konkurrer i disciplinerne slalom og iQFoil. Mit mål er at komme til OL i 2028.

Mine bedste resultater:

Verdensmester u19 speed 2017, 3. plads u21 slalom VM 2021, 3. plads u17 slalom VM 2017, Europamester u19 foil 2018, Nordiskmester u21 slalom 2018 og 2019, delt 1. plads senior kombineret iQFOil/Slalom DM 2021

Så er endnu en sæson på vandet startet! Dette år startede jeg sæsonen på Lanzarote. I sommers startede jeg på universitetet og efter en hård eksamensperiode i januar, var det fantastisk at være tilbage på vandet på Lanzarote i februar. I denne sæson vil jeg fokusere på en ny disciplin – nemlig iQFoil, som er den olympiske disciplin indenfor windsurf. Jeg har konkurreret i disciplinen på den danske rangliste i løbet af de sidste par år, men jeg har ikke rigtig trænet den, da alt mit fokus har været på slalom windsurfing. Nu er det tid til at prøve noget nyt, og jeg ser rigtig meget frem til den rejse, som jeg skal på med iQFoil nu. 

Kort sagt er iQFoil en one-design disciplin, hvor alle konkurrerer på ens udstyr. Hos herrerne sejler man med et 9 kvadratmeter stort sejl og et 95 cm bredt board. Derudover har man en foil under boardet, som fungerer som en flyvinge. Foilen løfter resten af udstyret, så man svæver over vandet. Det er ret fascinerende første gang med ser folk flyve over vandet med foils under boardet 😀 

Sådan her ser en flyvetur ud på iQFoil fra mit perspektiv.

Da jeg begyndte at studere flyttede jeg til Aarhus. Her er et virkelig godt setup til at træne iQFoil, hvor vi sejler fra Aarhus internationale sejlsportscenter. Der er rigtig mange andre unge at træne med, så det er generelt et helt ideelt sted at træne iQFoil. 

Min tur på Lanzarote var min første træningslejr på iQFoil. Det var fedt at mærke stemningen i olympisk sejlsport. Den er noget anderledes end, hvad jeg er vant til på mange forskellige måder. Generelt er både sejlere og trænere super motiverede til at komme på vandet og lære nye ting, så det er et rigtig sundt miljø at være i, hvis man gerne vil udvikle sig som atlet. 

Træningsmæssigt fik jeg rigtig meget ud af turen. Jeg lærte mine stærke og svage sider at kende, så jeg ved præcist, hvad jeg skal arbejde med i det kommende forår. Der er stadig lang vej for mig til at være i den internationale top i iQFoil, hvilket selvfølgelig er målet, når jeg går med fremtidige drømme om at deltage i de olympiske lege. I Danmark er jeg fuldt ud konkurrencedygtig på udstyret, så det bliver spændende at se, hvad jeg kan opnå den kommende sæson. Sidste sæson blev det til en 4. plads på den danske rangliste, så i år er målet selvfølgelig en plads på podiet!  

Sådan så pladsen på havnen ud under stævnet på Lanzarote. Godt pakket! Foto: Sailing Energy

På Lanzarote var der også et stævne med 75 deltagere. Jeg blev desværre syg på stævnets første dag. Jeg forsøgte at sejle på stævnets anden dag, men efter 2 sejladser var jeg fuldstændigt drænet for energi, og jeg måtte udgå af resten af stævnet. Det var super ærgerligt, men sådan er det jo ofte med sygdom – det rammer altid, når man mindst har brug for det. Heldigvis var stævnet bare et træningsstævne for mig. 

Tak for at læse med! Jeg ser frem til, hvad sæsonen bringer, og jeg glæder mig til at opdatere jer 😀 

Hang loose 

Jonas Thyme 

Skriv en kommentar