Af

Jonas Thyme

Mit navn er Jonas Thyme. Jeg kommer fra Esbjerg og er 22 år gammel. Jeg har windsurfet siden, at jeg var 10 år. Jeg konkurrer i disciplinerne slalom og iQFoil. Mit mål er at komme til OL i 2028.

Mine bedste resultater:

Verdensmester u19 speed 2017, 3. plads u21 slalom VM 2021, 3. plads u17 slalom VM 2017, Europamester u19 foil 2018, Nordiskmester u21 slalom 2018 og 2019, delt 1. plads senior kombineret iQFOil/Slalom DM 2021

I weekenden den 17-19 juni var jeg til NM i Rønbjerg. Rønbjerg bød på lækre forhold i både formula og slalom!

På første dagen måtte vi vente på vinden. Der blev arrangeret en hyggelig SUP konkurrence og spillet noget god stemningsmusik på land. Vinden kom op ad eftermiddagen, og klokken 15.30 fik vi sejlet formula. Jeg var fint sejlende. Mine starter spillede, jeg kan dog godt mærke, at jeg mangler noget power og noget fart på upwind. Vinden tog til og var helt oppe på 20 knob, hvilket er meget, når vi sejler formula. Bølgerne blev større, og jeg kæmpede en del med det store udstyr. Dommerne kunne sagtens have lagt om til slalom, da det er disciplinen, man sejler, når det blæser over 16 knob. Jeg kunne alligevel godt forstå, at de kørte 4 formula sejladser i hus. Det ville nemlig blive rigtig sent på aftenen, før vi ville være færdige, hvis de skulle lægge om til slalom, da man skal have en times pause mellem omlægning af discipliner. Mine placeringer blev en 4-3-3-3, hvilket jeg er okay tilfreds med. Efter første dag så jeg frem til lørdag og søndag, hvor vi højst sandsynligt skulle sejle slalom.

Lørdag blæste det rigtig fint til slalom. Jeg sejlede med min 7.0  og min 107L. Jeg var rigtig godt sejlende. I alt fik vi 3 slalom elminationer. I losersfinal, i den første runde, blev jeg sejlet ned ved den første mærkerunding, så jeg valgte at lægge protest. Jeg “vandt” protesten og vandt dermed også første elimination i U17 rækken. I sidste runde af anden elimination, havde jeg taget et større sejl på. Det var en dum beslutning, da jeg ikke havde kontrol over min sejlads, så jeg endte på en tredje plads i den elimination. I sidste elimination sejlede jeg fint, så jeg gik hen og vandt den.

Søndag blæste det op, og jeg sejlede med mit mindste slalomsejl. Vi fik 2 eliminationer mere, hvor jeg fik en 8. plads i open klassen og en klar første plads i U17 i første elmination. I anden elimination røg jeg i losersfinal sammen med mine største konkurrenter. En af de andre U17 surfere gik videre til winnersfinal, det var ikke et stort problem for mig, da jeg havde et fint forspring. Jeg vandt losersfinal blandt U17 sejlerne og fik dermed en anden plads i den elimination.

Mine placeringer til NM lyder som følgende:

 • Open:
 • 24. i formula
 • 13. i slalom
 • 15. i formula/slalom kombineret

 

 

 

 • Youth (U20):
 • 8. i formula
 • 4. i slalom
 • 5. i formula/slalom kombineret

 

 

 

 • Junior (U17):
 • 3. i formula
 • 1. i slalom
 • 1. i formula/slalom kombineret

 

 

 

Alt i alt var NM et super stævne for mig! Jeg er tilfreds med mine resultater, og det giver blod på tanden at blive nordiskmester i windsurfing. Derfor håber jeg, at jeg til næste år kan finde en sponser eller to mere, så det kan lade sig gøre at deltage i internationale stævner som EM og VM.

Tak til konkurrenterne for nogen gode races! Tak til mine sponsorer, Middelfart Sparekasse, Hjerting Laks, Scandinavian Auto Logistics og Loftsails.

Jonas Thyme DEN-171

nm 2016 2

Skriv en kommentar