Af

Henrik Klemmensen

Dansk triatlet der rejser verden rundt for at samle point til OL kvalifikationen mod Tokyo. Henrik er bosat i Odense hvor han træner med Tri Team SDU. Han har studeret til Ingeniør i Global Management and Manufacturing, hvor han blev uddannet i 2017. Nu fokuserer han al energi på triatlon i målet om at opfylde de store ambitioner.

Det blev til en andenplads til Nordisk Mesterskab på hjemmebane, et resultat jeg er godt tilfreds med ikke bare symbolsk, men også for måden hvorpå jeg håndterede mine tanker før og under racet.

Den seneste periode har været præget af nogle hårde konkurrencer, hvor jeg som beskrevet i blog’en fra Glasgow oplevede styrt, og efterfølgende præsterede dårligt til world cup’en i Schweiz. Det var derfor ikke selvtillid der fyldte mest i hovedet på mig ved race morgen, men jeg vidste også at mulighederne for et godt resultat var gode.

Drømme scenariet var at skabe et forspring på svømningen med Andreas Schilling, og køre væk med ham alene på cyklen, og det var præcist hvad der skete. Vi havde et fint hul til feltet da vi nåede løbet og med et fint afsluttende løb kunne jeg krydse målstregen som nummer to, med over et minut ned til næste mand. Virkelig et selvtillidsboost og en kæmpe oplevelse at gøre det på hjemmebanen foran et fantastisk publikum.

Det er angstprovokerende at stå på startstregen hver gang. Med tankerne om at skulle måles og vejes fra alle sider, specielt efter nogle dårlige præstationer må jeg indrømme at nervøsiteten var stor før dette race. Jeg følte mig syg og havde mest af alt lyst til at blive hjemme og træne og var tæt på at gøre netop dette. Nu står jeg tilbage med en sølvmedalje og et Dansk mesterskab for hold og er dybt lykkelig for at jeg fik styr på tankerne of kom til start. Det er vildt hvordan tankerne kan påvirke den fysiske følelse i kroppen, og denne erfaring er helt sikkert en jeg vil tage med mig videre.

Frygt og nervøsitet må aldrig blive en undskyldning for ikke at stå til start.

Skriv en kommentar