Hej igen,

Så er det tid til endnu en hilsen fra Berlin, hvor alt stadig går rigtig godt. Lige udover at jeg, ligesom rigtig mange andre hernede, har fanget mig die Grippe, på dansk en omgang gedigen influenza, hvilket betyder, at jeg for tiden ligger hjemme under dynen og keder mig.

Arbejdet på ambassaden er derfor sat lidt på standby, selvom det overhovedet ikke huer mig. Sidste uge tog dog hårdt på alle os praktikanter i handelsafdelingen, da der, udover det normale arbejde, var en lang række arrangementer, hvor vi hjalp til. Det var virkelig super interessant – specielt fordi vi fik lov til at komme med til det hele (ja også middagen i ambassadørens residens). Men efter 3-4 dage med hårdt program fra kl. 8 om morgen og indtil 21-22 stykker, så måtte mit immunforsvar se sig slået.

Ellers er arbejdet på ambassaden ved at blive hverdag. Jeg er der mandag til fredag fra ca. 9 til en 17-18 stykker – nogle gange får jeg lidt tidligere fri, andre gang bliver jeg lidt længere. Der er flekstid, så man bestemmer selv, hvornår man er der. Desuden er praktikantaftalerne altid på kun 37 timer, så det tid, man vælger at være på ambassaden udover det, er frivilligt. Jeg tager det dog rigtig gerne med.

Arbejdsopgaverne er meget forskellige, og i forbindelse med nogle af dem bliver man pålagt rigtig meget ansvar, hvis man ønsker det. Det passer mig rigtig godt. Jeg har desværre lidt svært ved at fortælle, hvad jeg laver sådan konkret, fordi vi jo har tavshedspligt på ambassaden, men jeg kan fortælle, at opgaverne virkelig er alsidige. Jeg laver for eksempel markedsanalyser, hvor jeg researcher et område og derefter ringer til eksempelvis tyske virksomheder eller myndigheder for at afdække området endnu bedre. Men også rapportskrivning har indtil videre været en del af min hverdag. Dvs. at jeg har sat mig godt ind i et emne og derefter beskrevet, hvordan dette emne ser ud på det tyske marked, hvad der er af forskelle til det danske marked og ikke mindst hvilke muligheder dette giver danske virksomheder, der gerne vil til Tyskland. Herudover er der praktikanternes job som rundvisere og foredragsholdere, hvor vi fortæller forskellige grupper (ofte danske skoler på studietur) om ambassaderne og det tyske marked. Og sidst men ikke mindst er der alle arrangementerne på ambassaden, hvor vi hjælper til som praktiske grise men også får lov til at sidde med til alle møderne. Selv uden at gå i detaljer lyder det jo egentlig meget spændende.

Ved siden af arbejdet er jeg stadig super glad for at bo i Neukölln, hvor jeg hver weekend sørger for at ryste arbejdsskjorten godt af mig ved at komme ud og opleve forskellige ting og, selvfølgelige, drikke nogle øl, som det jo hører sig til. Jeg er generelt bare en kæmpe fan af Berlin med alle byens forskelligheder – både i forhold til de mennesker, der bor i den, men også i forhold til byens historieprægede indretning, der har givet så mange forskellige byområder. Det er næsten som at komme til en ny by hver gang.

Forkølede hilsner fra en dansker i Berlin

Skriv en kommentar