Af

Amalie Højmark Tygesen

Hej med jer! Følg med, når jeg rejser til New York!

Jeg hedder Amalie Højmark Tygesen. Jeg er en 24-årig studerende på Aarhus Universitet, som har fået den fantastiske mulighed for, at studere et semester på Queens College i New York. Her skal jeg studere fra januar til maj 2022. Jeg er i gang med en bachelor indenfor dramaturgi. Jeg tager til New York for, at få et mere erhversrettet perspektiv på min uddannelse, og få en oplevelse for livet. Det har længe været en drøm at studere i USA, og derfor er jeg meget taknemlig for, at Middelfart Sparekasse vil være med til at gøre det muligt. Jeg er utrolig beæret og stolt over at kunne modtage denne store hjælp.

Første dag på QC

Med den tungeste kuffert i hånden og tåre i øjnene krammede jeg min familie farvel/på-gensyn i lufthavnen d. 24 januar.

Corona havde lagt en dæmper på ugerne op til turen, da en positiv test kunne aflyse det hele. Det var derfor en kæmpe lettelse af modtage en negativ test dagen inden afrejse. Denne lettelse blev hurtigt erstattet af overvældelse. Drømmen om 4 måneder i NYC var pludselig en virkelighed – pyh. Jeg vidste at mange helt fantastiske oplevelser var forude, men samtidig var det også vildt at indse at jeg faktisk skulle afsted.

Universitet som jeg skal studere på hedder Queens College, og ligger i nabolaget Queens. Det er det største nabolag i NYC, og er indbegrebet af USAs “Melting pot”. Der er så mange kulturer og nationaliteter her, hvilket er super interessant. Amerikanerne er utrolig åbne, hjælpsomme, og snaksaglige. De skal ikke bløde op på samme måde, som vi danskere skal. Jeg har været så heldig, at kunne følges med fire søde piger fra Aarhus Universitet. Vi er tre som bor på universitets kollegie.

Jeg opdagede hurtigt hvor stor NYC egentlig er. Der er langt til alt og mulighederne er mange. Undergrundssystemet har sat os på prøve flere gange, og Google Maps er vores bedste ven. Jeg ser meget frem til at lære det hele at kende, og føle mig nogenlunde hjemme i NYC. Indtilvidere har vi udforsket Queens og Brooklyn. Queens er meget stille og rolig, hvorimod Brooklyn er meget hipt og råt.

Fredag aften advarede både universitetet og byen alle på en SMS, at der var en sne storm på vej. Alle butikker og alt transport var lukket hele lørdag, og alle amerikanere holdte sig indenfor. Der er længe siden at der har været 30 cm sne på vejene i Danmark, så det var fedt at opleve igen. På grund af stormen har vi stadig Manhatten tilgode endnu, selvom vi havde glædet os utroligt meget til at opleve stemningen.

Undervisningen starter i denne uge, og jeg er så småt begyndt at få en hverdag her. Så hvis du har lyst til, at høre mere om det amerikanske universitetsliv og livet i NYC – så er du velkommen til at læse med de næste fire måneder. 🙂

Skriv en kommentar