Jeg har nu tilbragt omtrent en måned i Lyon, hvor jeg er på udveksling ved Sciences Po. Tiden har været fyldt med en masse nye indtryk og oplevelser.
Undervisning
Fra i næste uge af starter vi officielt på vores valgte fag. Fagene her foregår på engelsk og undervisning består hovedsageligt af holdundervisning i grupper af 30-40 personer. Jeg har 7 forskellige fag grundet at hver enkelte kun er 5 ects. Jeg har bl.a. fag omhandlende miljøet, immigration, forholdet mellem USA og Uk samt flere om globalisering. Ud over at foregå på engelsk, er undervisningen meget som holdundervisning på AU i Danmark.
Oplevelser
I min første måned har jeg oplevet en masse. Jeg har tilbragt en del tid med 5 andre danskere som jeg mødte i Århus inden jeg tog afsted. De andre danskere er også på udveksling her, men de læser jura og går derfor på et andet universitet. På mit universitet er der studerende fra hele verden, men der er i sær mange fra Norge og Asien.
Lyon er kendt som Frankrigs gastronomiske hovedstad og maden her er så god. Selvom Lyon er mindre end Paris, er byen stadig fyldt med en masse ting man kan lave, her er i sær mange museer. Ligesom Paris er Lyons midte inddelt i Arrondissementer. Mit universitet er, ligesom mange af universiteterne her, placeret mellem arr. 3 og 7. I arr. 1 og 2 er stilen mere moderne og det er også her man finder mange af byens butikker. Atmosfæren minder meget om de gågader man kender fra de større byer i Danmark. Arr. 5 er også kaldet “the Old town” Denne bydel er min favorit grundet dens arkitektur og charme. Stilen er meget sydfransk og fyldt med attraktioner og gode restauranter. Min favorit park er placeret i arr. 6 og hedder “Parc de la Tete d’Or. I parken er der en zoologisk have, hvilket gør at der er rigeligt at kigge på, når man tager i parken for at slappe af.
Vinsmagning i Beaune
I denne weekend tog jeg til byen Beaune med de andre danskere. Byen er kendt for sin vin og fyldt med vingårde. Stilen her er mere klassisk fransk og mere landlig. Byen er lille men fyldt med charme og en masse lækker vin. Da vi ankom lørdag var der marked i byen. Markedet havde alt fra friske grøntsager og frugt til hjemmelavet nougat og tasker. Vores vinsmagning tog en time og foregik i en vinkælder. Her smagte vi 5 forskellige vine og fik en masse ny viden. Jeg lærte bl.a. at det ikke er det vigtigste hvorvidt man vælger en Bourgogne, riesling eller sauvignon blanc, men at man i stedet burde fokusere på jordsorten og de forudsætninger som druen er vokset under.
Den kommende uge
I den kommende uge starter undervisningen for alvor. Derudover skal weekenden bruges på at udforske mere af Lyon, som at besøge musée des Confluence og se La basilique Notre-Dame de Fourvière.