Af

Marie Thulstrup Bruhn

Jeg er 25 år og oprindeligt fra Hedensted. Normalt læser jeg en kandidat i Business and Development Studies på CBS, men i de næste 3 måneder har jeg skiftet den almindelige hverdag ud med Indiens varme, larm og temmeligt kaotiske trafik. Her har jeg fået en drømmepraktikplads ved en international speditionsvirksomhed, hvor jeg sammen med mit team vil arbejde mod en bæredygtig strategi og sætte den grønne omstilling på dagsordenen.

Så blev det November og mit praktikophold lakker så småt mode enden. Jeg føler det stadig som i går at jeg stod helt forvirret og nyankommet i Chennai, så det er en surrealistisk følelse at der nu officielt kun er halvanden uge tilbage af min praktik. Den sidste måneds tid har været travl og budt på et væld af nye oplevelser. Blandt andet har jeg været på min første forretningsrejse nogensinde. Destinationen var Sri Lanka hvor EFL har hovedkontor og hvor en del af mit team også er baseret. 

Den vildeste oplevelse kom helt klart, da jeg sammen med mit team drog til den sydlige del af øen for at besøge nationalparken, Bundala, hvor EFL har påtaget sig et stort beplantningsprojekt. UNESCO har udnævnt Bundala som et biosfæreområde fordi det er et vigtigt vådområde for migrerende fugle. Men fordi man engang har plantet en invasiv art som har ødelagt det naturlige beplantning har man mistet en massiv del af fuglelivet. Da EFL blev bekendt med dette satte de et stort projekt i gang med at nedlægge den invasive plante og genplante en masse træer som naturligt ville vokse i området. Dagen i parken var helt fænomenal og var også en bekræftelse i at virksomhedens arbejde dernede gør en forskel. Vi lavede en lille safari gennem parken hvor vi spottede masser af fugleliv, krokodiller, aber – og så fik vi fornøjelsen af en lille elefantfamilie der vandrede forbi. 

Udover dette gik tiden mest med arbejde i hovedstaden Colombo. Vi besøgte et af virksomhedens varehuse og har diskuteret en hulens masse om bæredygtighed. Det har været helt kanon! Det egentlige formål med mit besøg på Sri Lanka mundede ud i en præsentation for virksomhedens ledelse omkring det arbejde jeg har bygget op over de sidste par måneder. Det var en vild oplevelse som jeg er meget taknemmelig for at have fået. Det er sjældent man finder en virksomhed der vil dedikere så meget tid til en praktikant som EFL har gjort. For dem har det været vigtigt at jeg, udover selvfølgelig at bidrage med min viden og arbejde, også får mest muligt ud af mit ophold her. Og i min optik, er det netop dette personlige touch der gør EFL til en helt unik virksomhed. De er meget opmærksomme på det der sker omkring virksomheden og er villige til at gå langt for bæredygtigheden og den grønne omstilling. I bund og grund er jeg bare ekstremt stolt over at have været en del af virksomheden og deres vigtige arbejde gennem de seneste måneder.

Jeg sluttede min forretningsrejse af med en lille tur til Galle som ligger på den sydlige del af øen. Her ligger et gammelt hollandsk fort som, til trods for selvfølgelig at være et mere turistet område, er virkelig hyggelig og pæn. Turen fra Colombo til Galle er omkring 2,5 timer, men et enkelt blik på billederne af strandene på ruten derned kan vel overbevise enhver om at det er hele turen værd. 

Jeg er nu tilbage i Chennai, og ser frem til den næste uges tid, hvor den får fuld spark på opleveren. Nu er det bare med at suge alt til sig inden turen går hjem mod Danmark til December.

Skriv en kommentar